Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Ο "θώρακας" του συστήματος.


Ψηφίστηκε ο νόμος»φίμωτρο»για την Ισπανία


Πάρτε μια γεύση:

Ο Νόμος περιλαμβάνει:

1. Φωτογράφηση ή ηχογράφηση της αστυνομίας – 600 έως 30.000 € πρόστιμο.
2. Ειρηνική ανυπακοή στην εξουσία – 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
3. Κατάληψη τραπεζών ως μέσο διαμαρτυρίας – 600 έως 30.000 € πρόστιμο.
4. Διαμαρτυρία χωρίς άδεια – 600 έως 30,000 € πρόστιμο.
5. Πραγματοποίηση συνελεύσεων ή συναντήσεων σε δημόσιους χώρους – 100 έως 600 € πρόστιμο.
6. Παρεμπόδιση ή διακοπή έξωσης – 600 έως 30.000 € πρόστιμο.
7. Παρουσία σε έναν κατειλημμένο χώρο (όχι μόνο κοινωνικά κέντρα, αλλά και σπίτια που καταλαμβάνονται από οικογένειες που έχουν υποστεί έξωση)
8. Οι μαύρες λίστες της αστυνομίας για διαδηλωτές, ακτιβιστές και για τον εναλλακτικό Τύπο έχουν νομιμοποιηθεί.
9. Συνάντηση ή συγκέντρωση μπροστά από το Κογκρέσο – 600 έως 30.000 € πρόστιμο.
10. Για να ασκηθεί έφεση στο δικαστήριο απαιτείται η πληρωμή των δικαστικών εξόδων, το κόστος των οποίων εξαρτάται από το πρόστιμο.
11. Επιτρέπει την τυχαία εξακρίβωση στοιχείων, επιτρέποντας την στοχοποίηση μεταναστών και μειονοτήτων.
12. Η αστυνομία μπορεί πλέον να πραγματοποιεί επιδρομές κατά την κρίση της, χωρίς να έχει διαταραχθεί η “τάξη” .
13.Επιτρέπονται πλέον οι σωματικοί έλεγχοι κατά την κρίση των αστυνομικών
14. Η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει κάθε διαμαρτυρία κατά βούληση, αν αισθάνεται ότι διαταράσσεται η «τάξη».
15. Οποιαδήποτε ασαφώς προσδιορισμένη «υποδομή ζωτικής σημασίας» θεωρείται απαγορευμένη ζώνη για δημόσιες συγκεντρώσεις αν θα μπορούσε να επηρεάσει τη λειτουργία τους.
16. Υπάρχουν επίσης πρόστιμα για όσους ανεβαίνουν σε κτίρια και μνημεία χωρίς άδεια.

 


--

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με το υπ’ αριθ. 199648/Δ7-9/12/2014 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ και κατόπιν γνωμοδότησης του ΙΕΠ, δίνεται το πράσινο φως στο Αμερικάνικο κολλέγιο DEREE να εισέρχεται στους χώρους των Δημόσιων Λυκείων της χώρας και να πραγματοποιεί σεμινάρια, επιμορφώσεις και άλλα γλαφυρά, σε συνεργασία με τα ΚΕΣΥΠ και τους Διευθυντές των Λυκείων. Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι:

«εγκρίνουμε την πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων σε Λύκεια ανά την ελληνική επικράτεια για το σχολικό έτος 2014-2015.Οι επισκέψεις στα σχολεία θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Διευθυντές Λυκείων και τους υπευθύνους ΣΕΠ των Κέντρων Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) με στόχο:

α) τη διοργάνωση παρουσιάσεων/workshops με ομιλίες από επαγγελματίες του χώρου για διάφορα αντικείμενα σπουδών (π.χ. Διοίκηση Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομικά, Τουρισμός, Τέχνες, Ψυχολογία, κ.ά.),

β) την παρουσίαση των ειδικών υποτροφιών που δίνονται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ-ΤΕΙ και

γ) την παρουσίαση του συνολικού προγράμματος ακαδημαϊκών υποτροφιών που προσφέρει το Deree βάσει του βαθμού απολυτηρίου».

 Μετά την εκχώρηση του καλύτερου φιλέτου της Τεχνικής Εκπαίδευσης  στα ιδιωτικά ΙΕΚ, με την κατάργηση των τομέων και των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ το προπέρσινο καλοκαίρι, ουσιαστικά επισημοποιείται η στενή σχέση των ιδιωτικών φορέων της εκπαίδευσης με την ηγεσία του Υπουργείου και φαίνονται πολύ ξεκάθαρα οι προθέσεις τους. Πρόκειται για μια απαράδεκτη και επικίνδυνη μεθόδευση που μας βρίσκει πλήρως αντίθετους ως κλάδο και την οποία δεν πρέπει να επιτρέψουμε.

Καταγγέλλουμε αυτή την πρωτοβουλία, ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα η επαίσχυντη εγκύκλιος και καλούμε τις υπεύθυνες του ΚΕΣΥΠ Εύβοιας και τους Διευθυντές των σχολείων της Εύβοιας να μην επιτρέψουν καμία τέτοια ενέργεια.                                        

                                                              Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

Η πρόεδρος                                                                                                     Η γεν.γραμματέας Νίκα Χαρά                                                                                                           Έφη  Ψωίνου