Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Απόφαση βόμβα κατά της διαθεσιμότητας! Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους δυο σχολικοί φύλακες!


Απόφαση βόμβα κατά της διαθεσιμότητας! Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους δυο σχολικοί φύλακες!
 
 
- Επιστρέφουν με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης
- Είναι οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας
- Επικαλέστηκαν ανεπανόρθωτη βλάβη λόγω της διαθεσιμότητας
- Η κρίση του Πρωτοδικείου είναι οδηγός και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων λένε οι δικηγόροι τους!

Επιστρέφουν στα καθήκοντα τους, με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο, μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης, οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας.‪

Οπως δήλωσε ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων των δύο δήμων, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, οι εντολεις του εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, με καταβολή των πλήρων αποδοχών τους.

Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου, που αφορούν αποκλειστικά τους δυο προσφεύγοντες, ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου.

Στην αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής οι εν λόγω σχολικοί φύλακες επικαλούνταν ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστησαν από την διαθεσιμότητα στην οποία ετέθηκαν βάση των διατάξεων του ν. 4172/2013.

Κατά τον συνήγορο των δυο σχολικών φυλάκων, η κρίση του Πρωτοδικείου αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (λ.χ. εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.).

 

Η εκτέλεση των δύο θρυλικών αναρχικών Sacco και Vanzetti


Η εκτέλεση των δύο θρυλικών αναρχικών Sacco και Vanzetti

08:01, 23 Αυγ 2013 | tvxsteamtvxs.gr/node/10188


 

Στις 14 Ιουλίου 1921, οι δύο διακεκριμένοι αναρχικοί Ιταλοί μετανάστες στις ΗΠΑ, Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti, καταδικάζονται σε θάνατο. Έξι χρόνια αργότερα, στις 23 Αυγούστου 1927, ακολουθεί η εκτέλεσή τους. Προηγήθηκε η δολοφονία ενός ταμία και ενός φύλακα εργοστάσιου στη Μασαχουσέτη, για λεία 15,776 δολαρίων, η οποία αποτέλεσε το σημείο έναρξης μιας θρυλικής ιστορίας.

Οι αστυνομικές αρχές, βασισμένες μάλλον σε ενδείξεις παρά σε αποδείξεις, προχώρησαν στη σύλληψη δυο υπόπτων. Ο Nicola Sacco ήταν τσαγκάρης, γεννημένος στην επαρχία Foggia της Ιταλίας, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών μετανάστευσε στις ΗΠΑ. Ο Bartolomeo Vanzetti, ιχθυοπώλης γεννημένος στη Β. Ιταλία, μετανάστευσε στις ΗΠΑ στην ηλικία των 20. Και οι δυο άντρες έφτασαν στις ΗΠΑ την ίδια χρονιά αλλά πέρασαν 9 χρόνια μέχρι να συναντηθούν.

Αμφότεροι οι άντρες ήταν οπαδοί του Luigi Galleani, ενός Ιταλού αναρχικού που υποστήριζε την επαναστατική βία. Την εποχή εκείνη οι Ιταλοί αναρχικοί βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των «επικίνδυνων εχθρών της κυβέρνησης» και είχαν πολλάκις κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις και απόπειρες δολοφονίας. Ο ίδιος ο Galleani απελάθηκε από τις ΗΠΑ στις 24 Ιουνίου του 1919.

Μια αλυσίδα γεγονότων, για τα οποία εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, οδηγεί την αστυνομία στο να στήσει καρτέρι σε ένα γκαράζ όπου τρεις άντρες θα παραλάμβαναν ένα όχημα, για το οποίο οι αρχές πίστευαν ότι βρισκόταν στον τόπο της δολοφονίας του φύλακα στο έγκλημα στο εργοστάσιο των Slatter and Morrill. Οι δυο από τους τρεις άντρες συλλαμβάνονται ως ύποπτοι: πρόκειται για τους Bartolomeo Vanzetti και Nicola Sacco.

Οι Sacco και Vanzetti κρίνονται ένοχοι, με περιστασιακές ενδείξεις για φόνο και καταδικάζονται σε θάνατο, μετά από μια δίκη επτά εβδομάδων όπου ήταν απροκάλυπτη η εχθρότητα και η μεροληψία των αρχών κατά των αναρχικών μεταναστών, και όπου για κάθε μάρτυρα υπεράσπισης η κατήγορος αρχή παρουσίαζε κάποιον δικό της που κατέρριπτε τα όσα υποστήριζε ο πρώτος. «Αυτός ο άνδρας, (ο Vanzetti) αν και μπορεί να μην διέπραξε το έγκλημα που του αποδίδεται, είναι παρόλα αυτά ένοχος, επειδή είναι εχθρός των θεσμών μας» φέρεται να δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου προς τους ενόρκους κατά τη διάρκεια της δίκης. Όταν οι ένορκοι προφέρουν την ετυμηγορία «Ένοχοι» ο Nicola Sacco κραυγάζει μέσα στην αίθουσα: «Είμαι αθώος!».

Με την έκδοση της απόφασης αρχίζουν διαμαρτυρίες σε εργατικές περιοχές των ΗΠΑ, της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις σημειώνονται στη Γαλλία και την Ιταλία όπου χιλιάδες άνθρωποι γεμίζουν τους δρόμους. Οι διαδηλώσεις ωστόσο παύουν μόλις γίνει αντιληπτό ότι η εκτέλεση των δύο κατηγορουμένων δεν θα γινόταν άμεσα.

Όλο και περισσότερες διαμαρτυρίες αρχίζουν να γίνονται και στις δυο μεριές του Ατλαντικού. Άρθρο της εφημερίδας Frankfurter αναφέρει: «Εκτός της αίθουσας του δικαστηρίου η Κόκκινη υστερία κάνει θραύση: εντός, της επετράπη να κυριαρχήσει». Σωρεία τηλεγραφημάτων και επιστολών φθάνουν στο γραφείο του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης από διανοούμενους ακόμα και δεξιών πεποιθήσεων. Ο κυβερνήτης Alvan T. Fuller διορίζει τριμελή επιτροπή για να εξετάσει την υπόθεση αλλά το πόρισμά της, στις 9 Απριλίου 1927, καταδικάζει και πάλι τους δυο άντρες. O ίδιος ο Fuller αρνείται να δείξει επιείκεια και η εκτέλεση των δυο αντρών στην ηλεκτρική καρέκλα μοιάζει αναπόφευκτη.

Οι συνήγοροι κάνουν έκκληση στον κόσμο: «Ελάτε με τρένα και πλοία! Ελάτε με τα πόδια ή με οχήματα! Ελάτε στη Βοστόνη!» ενώ δεκάδες εκκλήσεις στοιβάζονται στο γραφείο του κυβερνήτη. Μια από αυτές φέρει τις υπογραφές 474.842 πολιτών και μια δεύτερη άλλες 153.000. Η υπεράσπιση κάνει ακόμα μια προσπάθεια αναψηλάφησης της δικής με το αιτιολογικό της μεροληψίας του δικαστή, αίτημα που απορρίπτεται. Οι συνήγοροι στρέφονται στο Ανώτατο δικαστήριο μα και πάλι το αίτημά τους δεν γίνεται δεκτό. Μέχρι την παραμονή της εκτέλεσης γίνονται συνεχείς προσπάθειες – αλλά όλα τα αιτήματα απορρίπτονται. Ο νομικός αγώνας έχει λήξει και οι δυο άντρες οδεύουν αμετάκλητα προς την ηλεκτρική καρέκλα.

Μετά από έξι χρόνια σε ξεχωριστές φυλακές οι Sacco και Vanzetti ξανασυναντώνται στη φυλακή της Charlestown, όπου είχε αποφασιστεί να εκτελεστούν. Η πόλη μετατρέπεται σε φρούριο, ενώ οπλοπολυβόλα τοποθετούνται στα τείχη της φυλακής. Στους δρόμους περιπολούν εκατοντάδες άντρες των δυνάμεων ασφαλείας ενώ η Western Union εγκαθιστά 18 νέα τηλεγραφικά καλώδια για να αντεπεξέλθει στην παγκόσμια ζήτηση ειδήσεων για το θέμα. Εβδομήντα χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Charlestown και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ανακοίνωσαν ότι θα λειτουργήσουν πέραν του ωραρίου τους για να αναμεταδώσουν τις εξελίξεις.

Οι δυο άντρες εκτελέστηκαν τα μεσάνυχτα στην ηλεκτρική καρέκλα. Πρώτος ο Sacco, ο οποίος πριν το ρεύμα διαπεράσει το κορμί του φώναξε «Ζήτω η αναρχία!» και πρόσθεσε πιο ήρεμος «αντίο γυναίκα μου, παιδιά μου και φίλοι μου». Ο Vanzetti δήλωσε πριν τον δέσουν στην ηλεκτρική καρέκλα «Επιθυμώ να δηλώσω ότι είμαι αθώος. Ποτέ δεν διέπραξα έγκλημα, κάποιες αμαρτίες ναι, αλλά ποτέ έγκλημα. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε για μένα. Είμαι αθώος για όλα τα εγκλήματα, όχι μόνο γι’ αυτό αλλά για όλα. Είμαι ένας αθώος άνθρωπος». Όταν τον έδεναν στην καρέκλα πρόσθεσε «Τώρα επιθυμώ να συγχωρέσω ορισμένους ανθρώπους γι’ αυτό που μου κάνουν». Ο φρουρός έδωσε τα σήμα και το χιλιάδες βολτ διαπέρασαν τον βουρκωμένο Vanzetti τα μεσάνυχτα της 23 Αυγούστου 1927.

Η είδηση της εκτέλεσης έβγαλε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στους δρόμους των έξι ηπείρων. Στη Γενεύη πάνω από 5.000 διαδηλωτές καταστρέφουν οτιδήποτε αμερικανικό βρίσκεται στο δρόμο τους, αυτοκίνητα, καταστήματα, κινηματογράφους που πρόβαλλαν αμερικανικές ταινίες. Στο Παρίσι η αμερικανική πρεσβεία περικυκλώνεται από τανκς προκειμένου να προστατευθεί. Στη Γερμανία ξεσπάνε βίαια επεισόδια με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Δεν θα ευχόμουν ποτέ σ’ ένα σκυλί, δεν θα ευχόμουν ποτέ σε ένα φίδι, δεν θα ευχόμουν ποτέ στο πιο χαμερπές και δυστυχισμένο πλάσμα της γης, να περάσει όσα υπέφερα εγώ, για πράγματα για τα οποία δεν είμαι ένοχος. Αλλά έχω πειστεί πως είμαι ένοχος για όλα όσα υποφέρω. Υποφέρω γιατί είμαι ριζοσπάστης και, αλήθεια, είμαι ριζοσπάστης. Υποφέρω γιατί είμαι Ιταλός και, αλήθεια, είμαι Ιταλός. Υποφέρω περισσότερο απ’ όλα για την οικογένειά μου και την αγαπημένη μου, παρά για τον εαυτό μου. Αλλά είμαι τόσο σίγουρος πως έχω το δίκιο με το μέρος μου, ώστε αν μπορούσατε να με εκτελέσετε δυο φορές, και αν μπορούσα να ξαναγεννηθώ ακόμα δύο, θα ζούσα την ίδια ζωή και θα έκανα ότι έχω ήδη κάνει.

Bartolomeo Vanzetti»


 

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Αθωωτική απόφαση για το Στέφανο


Για την καλύτερή μας ενημέρωση μεταφέρω σχόλιο της Φωτεινής Κοσμοπούλου από σχήμα των Παρεμβάσεων στη Λάρισα για την αθώωση Γκουλιώνη.

Τάσος

Ένα σχόλιο για το πειθαρχικό στη Λάρισα καθυστερημένα γιατί ύστερα από το τρέξιμο του καλοκαιριού είχα ανάγκη απομόνωσης

1. H αθωωτική απόφαση για το Στέφανο είναι μια νίκη που μας δίνει μια δόση αισιοδοξίας μέσα στην πραγματικά δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε .

Μια απόφαση που οφείλεται αποκλειστικά στη δράση των παρεμβάσεων μιας και μόνο εμείς δόσαμε τη μάχη .

Αποδεικνύεται ότι η κινηματική υπεράσπιση δεν είναι μόνο το μοναδικό μας όπλο πέναντι στις διώξεις και την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης , αλλά είναι και αποτελεσματικό .

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Λάρισα η οποία, έξαιτίας συγκεκριμένης σφηκοφωλιάς ακροδεξιού δικαστικού συρφετού , είναι πεδίο εφαρμογής των πιο αντιδραστικών νομοσχεδίων. Θυμίζω δίκη ανηλίκων με τον τρομονόμο, μαζικές δίκες για τα διόδια με μετεμφυλιακό νόμο που διώκει την άποψη.

2. Πρέπει να επισημανθεί ότι θα ήταν σίγουρη αν όχι η απόλυση , η επιβολή ποινής στο Γκουλιώνη αν δεν σηκωνόταν το ζήτημα. Η ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ με πάθος σε α/θμια και β/θμια ισχυρίζονταν ότι αυτό είναι θέμα που δεν αφορά τους σοβαρούς εκπαιδευτικούς που ασχολούνται με τη δουλειά τους και στην τελική κάποιοι που εμπλέκονται σε επεισόδια ας έχουν την τύχη που τους αξίζει. ( δείχνοντας βασικά εμάς)

Όταν είδαν ότι δεν τους έπαιρνε η απόλυτη ταύτιση με τον ακραίο κυβερνητικό αυταρχισμό προσπάθησαν να επιβάλλουν τη σιωπή σαν την πιο αποτελεσματική μορφή πάλης.

Θλιβερή και η στάση του ΠΑΜΕ που κρυμμένο πίσω από τη φοβική ταλάντευση του Γκουλιώνη ρητόρευε αγωνιστικά περί πειθαρχικών ,αλλά στην πράξη σιωπούσε.

Αυτό που έχει σημασία για μας είναι ότι ακόμα και με τους πιο αρνητικούς συσχετισμούς -που υπάρχουν στο σύλλογο της Λάρισας -όταν δουλέψουμε αποφασιστικά σχολείο - σχολείο μπορούμε να ανατρέψουμε το κλίμα ,μπορούμε να αναγκάσουμε τη γραφειοκρατία να συρθεί. Ας το κρατήσουμε για τη σύγκρουση που πρέπει να δόσουμε το Σεπτέμβρη .

3. Να σας ενημερώσω ότι ο συνάδελφος δε γύρισε ακόμα δικαιωμένος στη δουλειά του όπως ανακοινώθηκε στον τοπικό τύπο. Αναμένει διαπιστωτική πράξη από το Μητσοτάκη. Ούτε βέβαια του επιστράφηκαν τα χρήματα που του κράτησαν. Έχει απλά το δικαίωμα να κινηθεί έννομα και οποτε εκδικαστεί η υπόθεση ... θα τα πάρει.

4. Η διαδικασία του πειθαρχικού θέλει ψάξιμο με βοήθεια κινηματικών νομικών. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί στην υπεράσπιση των συναγωνιστών μας. Στην περίπτωση τη συγκεκριμένη ( αγνοώ αν είναι έτσι πάντα ) το πειθαρικό εξέτασε τη υπόθεση επί των συμβάντων δηλ. αν υπήρξε αντίσταση κατά της αρχής ή όχι. Στήθηκε ένα " δικαστήριο " που χωρίς μάρτυρες έκρινε την υπόθεση κατά τη γνώμη μου αυθαίρετα και απ΄ότι φαίνεται με βάση το πόσο τους έπαιρνε . Δεν αθωώθηκε γιατί δεν είναι αναξιοπρεπής η συμπεριφορά του, αλλά γιατί ο δικαστής θεώρησε ότι δεν αντιστάθηκε και οι ασφαλίτες μάλλον μέσα στον πανικό των επεισοδίων δεν είδαν καλά. Είναι δηλ. μια αθωωτική απόφαση που δεν δικαιώνει την πολιτική και συνδικαλιστική αγωνιστική δράση. Αφήνουν δε το ενδεχόμενο αν υπάρξει καταδικαστική απόφαση στο εφετείο να ξαναπαραπέμψουν στο πειθαρχικό με την ίδια κατηγορία.

5. Η ΔΟΕ έχει υποσχεθεί ότι θα καλύψει τα έξοδα του δικηγόρου,αλλά ακόμα περιμένει τη συγκρότηση.

Αυτά για ό, τι έγινε . Ελπίζω για τον πιο καυτο ανατρεπτικό φθινόπωρο. Ας ρίξουμε όλες μας τις δυνάμεις. Φιλιά πολλά

Φωτεινή                                                  

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ


Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

 

 

 

ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΚΟΥΖΟΥΝ


ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ!!!

 

            Οι χθεσινές δηλώσεις στο ΜEGA του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ. Κεδίκογλου αναδεικνύουν το μόνο που η κυβέρνηση και τα τροϊκανά αφεντικά της φοβούνται, τον παλλαϊκό ξεσηκωμό. Για αυτό εξαπολύουν συκοφαντίες, απειλές, τρομοκρατία ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών .

Αυτό όμως θα πρέπει να διαβαστεί από τη μεριά των εκπαιδευτικών ακριβώς αντίθετα. Σαν τον μοναδικό δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Το δρόμο της αναμέτρησης με την βαρβαρότητα των απολύσεων και του ταξικού σχολείου της σύγχρονης δουλείας. Το δρόμο της υπεράσπισης της ζωής μας εντός και εκτός σχολείου. Το δρόμο της αγωνιστικής συνάντησης με τους μαθητές και τους γονείς τους αλλά και τους εργαζόμενους στην υγεία που σήμερα ανακοίνωσε η κυβέρνηση τις απολύσεις στο χώρο τους.

Κόντρα στις δυσκολίες, στη λάσπη των ΜΜΕ, σε νέα επιστράτευση θα συγκρουστούμε με την κυβερνητική πολιτική για να τα πάρουν όλα πίσω, ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

 

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ

ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

 

 

 

deltioake.blogspot.com                                                                                                                          22/8/2013

 

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών

Όμορφος κόσμος αστικός, ακροδεξιά πλασμένος




Όμορφος κόσμος αστικός, ακροδεξιά πλασμένος


 
“Ο Μελισσανίδης, που ταξίδευε για τη Γαλλία, προσφέρθηκε να με πάρει μαζί του για να με εξυπηρετήσει. Έτσι και αλλιώς θα σταματούσε στην Κεφαλλονιά για ανεφοδιασμό, οπότε θα άφηνε και εμένα”.

Αυτή ήταν η δήλωση του πολύφερνου Σ. Σταυρίδη ως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την ανακοίνωση ‘’παραίτησης’’. Είχε πάει εκτάκτως στην Αθήνα, έβαλε την υπογραφή του στην πώληση του ΟΠΑΠ ΑΕ (ύψους 652 εκατ. ευρώ) στον Μελισσανίδη και αμέσως μετά επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του (γνωστού λαθρέμπορου) Μελισσανίδη για να μεταβεί στο εξοχικό του στην Κεφαλλονιά. Τι ‘’εισιτήριο’’ πλήρωσε (ή μήπως πληρώθηκε;) δεν μάθαμε...

Μια ανθρώπινη στιγμή επιπολαιότητας από ένα ακάματο πωλητή αγροτεμαχίων ‘’από τα τσιφλίκια του πατέρα του’’;

Πως είπατε; Θαυμάστε τι δήλωσε την επόμενη μέρα:

«Καθόλου δεν μετάνιωσα κάθε άλλο μάλιστα, ό,τι κάνω είναι με απόλυτη διαφάνεια και έχει μια πρακτικότητα [...] Ήταν επιλογή μου, όχι ελαφρότητα, να δεχθώ τη μεταφορά με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη, θέλω να είμαι διαφανέστατος και να μην ντρέπομαι γι’ αυτό που κάνω. Δε θα γίνω μοναχός στα καλά καθούμενα επειδή πήρα τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ. Ήμουν πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, έχω εγκάρδιες σχέσεις με όλους αυτούς τους επιχειρηματίες».

Αλήθεια λέει ο άνθρωπος.

Ας δούμε το επιχειρηματικό βιογραφικό του.

Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987),

Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον με 3.500 εργαζόμενους (Διευθύνων Σύμβουλος 1988),

Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge με 3.200 εργαζόμενους (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992, δουλέυοντας για τον Μητσοτάκη και οργανώνοντας το ξεπούλημα στην caltsestrutsi),

Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992),

ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993),

ΕΥΔΑΠ, (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος-Πριν πάει στο ΤΑΙΠΕΔ για να οργανώσει την πώλησή της)

Ιδρυτής του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions).

Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Πρώην Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και του Συνδέσμου Franchise Ελλάδος.

Πρώην Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ.

Όλα αυτά με το σπαθί του θα πείτε. Ούτε αυτός δεν το ισχυρίζεται. Από διορισμό σε διορισμό και από τοποθέτηση σε τοποθέτηση, πολύ απλά διότι ανήκει στον κύκλο της οικονομικής εξουσίας. Είναι ένας άνθρωπός της, ένας στυλοβάτης της.

Έχει και πολλές ‘’πατρίδες’’...

Τυγχάνει πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου του EuroCommerce, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εργοδοτών (Βρυξέλλες), αλλά και

Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου και μέλος του Δ.Σ.

Δηλαδή ένας λαμπρός άνθρωπος του επιχειρηματικού κόσμου, που δε γνωρίζει σύνορα και πατρίδες, παρά μόνο όταν πρόκειται να παραμυθιάσει το λαουτζίκο, μέσα από τις ακροδεξιές φυλλάδες στις οποίες αρθρογραφεί όπως η υπερσυντηρητική ΕΣΤΙΑ που βρωμάει πτωμαΐνη.

Φυσικά και δεν πρόκειται για ουδέτερο τεχνοκράτη, αλλά στρατευμένο πολιτικά υπηρέτη της ‘’δεξιάς πολυκατοικίας’’.

Αν και τακτικός αρθρογράφος της ακροδεξιάς εφημερίδας ΕΣΤΙΑΣ, τίποτα δεν τον εμπόδισε να δηλώσει ...φιλελεύθερος και να βρεθεί πρώτος υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος του κ. Μάνου (Δράση-Φιλελεύθερη Συμμαχία) στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Δεν άντεξε την πολλή σταθερότητα σε αρχές και αξίες και έτσι μεταπήδησε μετά από 40 ημέρες στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών στις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012.

Το ‘’παιδί’’ δεν εκλέχθηκε, αλλά ανταμείφτηκε αξιοκρατικά με διάφορους διορισμούς για να φτάσει τελικά στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από τον Απρίλιο έως και τον Αύγουστο του 2013.

Ας μην υποτιμήσουμε όμως και την ευρύτερη ‘’πολιτιστική’’ προσφορά του...

Τυγχάνει έτσι Πρόεδρος της Αντιγραφειοκρατικής Κίνησης, που ‘’στόχο έχει τη μείωση της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς στην Ελλάδα’’ (εδώ γελάμε ελεύθερα...).

Αλλά και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρώην Α’ Αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο, έχει μια κάποια ευκαιρία να αποδειχθεί πραγματικά κοινωνικά χρήσιμος: Ίσως όλα τα παραπάνω βοηθήσουν πολλούς ευκολόπιστους να συνειδητοποιήσουν κάποια πράγματα και να πουν κάποια άλλα με το όνομά τους.

Πρώτο: ότι μας κυβερνάει ο αστικός κόσμος, μια αξεδιάλυτη ενότητα επιχειρηματιών και αστικών κομμάτων, με εργαλείο ένα κράτος δικό τους, που χρησιμοποιούν ως εργαλείο τους. Είναι έτσι απλά τα πράγματα. Αν βέβαια δεν ξεχάσει να προσθέσει κανείς τους πληρωμένους ‘’διανοούμενους’’ του συστήματος στο πρόσωπο πουλημένων καθηγητών, δημοσιογράφων και άλλων ‘’πνευματικών’’ ανθρώπων. Ολόγυμνος και χωρίς περιττά καλύμματα στέκει μπροστά μας.

Δεύτερο: ότι τα περί ‘’εκσυγχρονισμού’’, ‘’σωτηρίας’’ και άλλα τινά, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος όλου του δημιουργημένου δημόσιου πλούτου με τον κόπο των εργαζομένων που βρίζουν και διασύρουν.

Τρίτο: ότι η δημοκρατία για αυτούς είναι το δικαίωμα για την αρπαγή. Μόνο και μόνο όταν φτάσανε σε μια νύχτα να περάσουν το σύνολο σχεδόν της δημόσιας περιουσίας στο ενεργητικό μιας ανώνυμης ιδιωτικής εταιρείας (ΤΑΙΠΕΔ), βαφτίζοντας την μάλιστα ‘’Ιδιωτική Περιουσία του Δημοσίου’’ (τι γελοιότητα!) λέει πολλά.

Τέταρτο: ότι τα περί αξιοκρατίας είναι απλά κουραφέξαλα, όταν μας ξεπουλούν και μας κυβερνούν τηλε-βιβλιοπώλες σαν τον Άδωνη Γεωργιάδη, πολιτικοί πανίβλακες του σωλήνα όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλος ο εσμός των Σταυρίδηδων.

Πέμπτο: ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να οργανώνει ακριβώς αυτό το τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πλιάτσικο, σε βάρος της κοινωνικής πλειονότητας.

Απέναντι σε αυτό το κόσμο, τα θύματα της επέλασής τους, δικαιούνται όχι μόνο να ορθώσουν μέτωπο ανατροπής, αλλά και να στήσουν τις κρεμάλες της διαπόμπευσης, της χλεύης και της απόλυτης τιμωρίας όλων όσων όχι μόνο θανατώνουν τον κόσμο αλλά και σκυλεύουν πρόστυχα τα πτώματα των θυμάτων τους.

Αλλά, τιμωρία από ‘’μπουλούκια’’ δεν υπήρξε ποτέ. Τιμωρία και διέξοδος θα υπάρξει μόνο αν ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος της εργασίας, της φτώχειας και της αξιοπρέπειας συγκροτηθεί σε πολιτικό υποκείμενο ανατροπής, με συνείδηση του χαρακτήρα της αναμέτρησης. Κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες της παραίτησης, του ‘’δε βγαίνει τίποτα’’. Πετώντας στη θάλασσα τις αυταπάτες ότι αυτοί θα πέσουν ‘’σαν ώριμο φρούτο’’, αν εμείς ‘’τους ταράξουμε στη νομιμότητα’’. Η καταρρακωμένη αστική κοινοβουλευτική ευρω-κρατική χούντα έχει ‘’παρά πόδα’’ την κρατική καταστολή, την εργοδοτική βία και τους φασίστες για να μας θυμίζει πόσο ακριβά θα πληρώσουμε τέτοιες ονειροφαντασίες...

ΥΓ: Ο Άδωνις Γεωργιάδης με μήνυμά του στο Twitter χαρακτήρισε ως καλύτερη επιλογή εκείνη του Στέλιου Σταυρίδη ως προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ: «Ο κ. Σταυρίδης είναι ο καταλληλότερος για την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ. Είμαι βέβαιος ότι θα έχει τεράστια επιτυχία. Εύγε! Καλή θητεία»

http://aristeroblog.gr/node/1872

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΠΑΛ;;;!!!!

http://xenesglosses.eu/2013/08/pasykaga-nea-erotimata-kai-apantisei/



Μετά από καταγραφή νέων ερωτημάτων αλλά και παλιών αναπάντητων, ο ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.
επικοινώνησε εκ νέου, σήμερα Πέμπτη 22-08-2013 και ώρα 17:00, με τους αρμόδιους, και έλαβε επακριβώς τις κάτωθι απαντήσεις:
  1. Τι θα γίνουν οι αιτήσεις εθελούσιας μετάταξης που εκκρεμούν με βάση την εγκύκλιο με αρ. πρωτ. 38784/Δ1/20-03-2013;
Απάντηση: Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Πιθανότατα να ενσωματωθούν με τις παρούσες, ακόμη δε γνωρίζουμε. Τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, θα επανεξεταστούν όλες οι εκκρεμότητες.
  1. 31-12-2015 λήγει το ΕΣΠΑ για τα δημοτικά σχολεία ΕΑΕΠ. Τι θα γίνει τότε για τους εκπαιδευτικούς που θα έχουν μεταταχθεί σε αυτά?
Απάντηση: Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Το ΕΣΠΑ αφορά χρηματοδότηση για την πρόσληψη αναπληρωτών. Εφόσον τα ΕΑΕΠ θα λειτουργούν πλέον με μόνιμο προσωπικό δε χρειάζεται η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
  1. Αν ένας συνάδελφος υποβάλλει αίτηση μετάταξης δηλώνοντας τις δύο περιοχές προτίμησής του αλλά με τα μόριά του δεν τις πιάσει, μπορεί το Υπουργείο με την ίδια αυτή αίτηση να τον στείλει σε οποιοδήποτε άλλο κενό πανελλαδικά;
Απάντηση: Δε γνωρίζουμε ακόμη τι θα αποφασισθεί τελικά. Όλα εξαρτώνται από τον αριθμό αιτήσεων και το ποσοστό κάλυψης των κενών.
  1. Γιατί οι αιτήσεις εθελούσιας μετάταξης αφορούσαν οργανικές θέσεις και μάλιστα συγκεκριμένα σχολεία ενώ αυτές της υποχρεωτικής μετάταξης όχι?
Απάντηση: Έχετε δίκιο, η ΥΑ δεν αναγράφει ότι αφορά οργανικές θέσεις. Θα το δούμε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η Δευτέρα είναι μια άλλη μέρα που θα επιτρέπει διορθωτικές παρεμβάσεις.

Το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου

Δείτε το δελτίο τύπου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΣΥΚΑΓΑ – Δελτίο Τύπου με ερωτήσεις και απαντήσεις για τις μετατάξεις
ΟΛΗ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
Μετατάξεις εκπαιδευτικών όλη η πληροφόρηση εώς σήμερα (συνεχής ενημέρωση)
Διάδωσε το τώρα!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΣΚΥΦΤΟΣ, ΔΟΥΛΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.


Ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους, εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου.

 alfavita.gr

Κατηγορία:


 

Αρθρογράφος:

Ιωάννης Χρηστάκης

Φίλοι συνάδελφοι,

Eδώ και ένα χρόνο, χωρίς πρότερη εμπειρία και κανένα χαρισματικό γραπτό λόγο, θέλησα και εγώ, στο μέτρο των δυνάμεών μου , να αρθρογραφήσω στα εκπαιδευτικά sites, βλέποντας την κυβερνητική λαίλαπα να ισοπεδώνει τον εργασιακό μου χώρο, που υπηρετώ πιστά από το 1989.

Η αγανάκτηση με έπνιγε. Δώσαμε και την ψυχή μας στα παιδιά των δυσπρόσιτων (γιατί κυρίως σε τέτοιες περιοχές και σε επαρχιακές κωμοπόλεις υπηρέτησα), με μισθό-πείνας πάντα, οι συνάδελφοι, που συνεργάστηκα, υποδειγματικοί στη δουλειά τους, με εξωφρενικό χρόνο αφιερωμένο σε εξωδιδακτικές εργασίες και προετοιμασίες και διορθώματα στο σπίτι.Παραμερίσαμε οικογενειακές, οικονομικές, προσωπικές δυσκολίες για να

αφιερωθούμε στο ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ μας.

Πολλοί , σε αυτή τη διαδρομή, έφυγαν αιφνίδια από κοντά μας , θύματα της επάρατης νόσου, άλλοι αρρώστησαν , άλλοι εξουθενώθηκαν πνευματικά, άλλοι ψυχικά.Όλοι , όμως,τίμησαν στο έπακρο το υπεύθυνο πόστο που η Πολιτεία τους εμπιστεύτηκε.Μεράκι, φιλότιμο, συνεργασία, αλληλεγγύη ήταν τα όπλα μας σε χιλιάδες αντιξοότητες.

Παρ' όλα αυτά ακολούθησε η απαξίωση, η επιστράτευση, οι διαθεσιμότητες, οι απολύσεις, τα κλεισίματα και οι συγχωνεύσεις σχολείων, οι καταργήσεις κλάδων μαθημάτων και ειδικοτήτων, οι "περίεργες" αξιολογήσεις, οι αυθαίρετες μοριοδοτήσεις, η κατάργηση μαθημάτων από το ωρολόγιο πρόγραμμα, το ψαλίδισμα ωρών μαθημάτων, οι καταργήσεις ξένων γλωσσών, η παράδοση της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης στους ιδιώτες και στη εξοντωτική μέθοδο της μαθητείας, η εξαφάνιση των βοηθών μας (=σχολικών φυλάκων), η αύξηση του διδακτικού ωραρίου, το καθηκοντολόγιο της ντροπής και τόσα άλλα....

Αηδιασμένος, σταματώ σήμερα την αρθρογραφία/επιστολογραφία μου με ένα σύνθημα προς όλους:

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ .

Διερωτώμαι τι σημασία έχει πλέον η μέρα του αγιασμού; Γιατί να μην απεργούμε και την 11η Σεπτεμβρίου.

Οι συνάδελφοί μας, που απολύονται, θα λείπουν.Εμείς , διασωθήκαμε για φέτος.Έχουν 10 τρόπους να μας θέτουν σε διαθεσιμότητα, όποτε το θελήσουν και να στοχοποιήσουν οποιονδήποτε από εμάς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015.

Οι απολύσεις θα συνεχιστούν με φρενήρη ρυθμό.Το νέο οικονομικό πακέτο βοήθειας, που προανήγγειλε ο Schäuble,έχει πολύ αίμα εκπαιδευτικών μέσα του.

Πώς θα φορέσεις το κουστούμι σου , συνάδελφε, και θα πας για αγιασμό ; Πώς θα φορέσεις το ταγεράκι σου, συναδέλφισσα και θα παραστείς σε μια κενή περιεχομένου εκδήλωση και θα προσποιείσαι ότι η καταστροφή δε σε άγγιξε ; Εκτός από το καλομαυρισμένο σώμα, δε θα κοιτάξετε στον καθρέφτη λίγο ψηλότερα, στο ύψος του προσώπου;

Πώς θα κοιτάξεις τον εαυτό σου στα μάτια, όταν , ως δειλός απεργοσπάστης, υπηρετήσεις για μια φορά ακόμη το σφαγέα σου.Τι θα έχει απομείνει από αξιοπρέπεια, όταν δεν κάμπτεσαι ούτε και από το άγος της απαράδεκτης απόλυσης συναδέλφων σου;

Μην αρχίσεις πάλι τα γνωστά , μεμψίμοιρε και κακομοίρη.Τα ξέρω καλά.

Και εγώ έκανα πάντα απεργίες και κουράστηκα από την αναποτελεσματικότητά τους.Όμως τώρα , δε γίνεται να μην απεργήσω, θα είναι σαν προδοσία.

Και εγώ  έχω πλήθος οικονομικών υποχρεώσεων.

Και εμένα με πνίγουν τα οικογενειακά προβλήματα.

Και εγώ έχω υπερήλικες και άρρωστους γονείς να φροντίσω.

Και άλλοι συνάδελφοι έχουν παιδιά να σπουδάσουν, αλλά θα απεργήσουν.

Και εγώ κατακρίνω την ΟΛΜΕ για τους λανθασμένους χειρισμούς της

Και εγώ μέμφομαι συνδικαλιστές και αιρετούς που υπηρέτησαν το πελατειακό καθεστώς(δυστυχώς, και του δικού μου Σύριζα), άλλωστε,θύμα τους υπήρξα.

Και εγώ φοβάμαι την απόλυση.

Και εγώ φοβάμαι την ανεργία.

Και εγώ φοβάμαι το μέλλον που μου ετοιμάζουν.

Και εγώ έχω μαύρες, καταθλιπτικές, άγρυπνες νύχτες.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΣΗΚΩΣΩ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΣΚΥΦΤΟΣ, ΔΟΥΛΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.

Ευχαριστώ για τις αναγνώσεις σας, όλους αυτούς τους μήνες. Ώρα για πράξεις τώρα.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ , αλλιώς τα γουναράδικα θα είναι , σίγουρα, η άθλια κατάληξή μας.

ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Καθηγητής στο 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης

Μέλος ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σπάρτης




Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Υπάρχει κανένας συνάδελφος που να θεωρεί τον εαυτό του περισσευομενο;

Συνάδελφοι.Το υπουργείο μας λέει να πάμε να πνιγούμε.Εμείς τι κάνουμε;Το συζητάμε;Το αποδεχόμαστε;Παρακαλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του;Διαβουλεύομαστε;Την στιγμή που σε πνίγει επιλέγουμε άν θα πνιγούμε στο ποτάμι ή στην θάλασσα ή στην πισίνα;
Μάλλον πολύ στραβά αρμενίζουμε...
Τις 13 Αυγούστου,αιφνιδιαστικά ανακοινώνετε η εγκύκλιος των υποχρεωτικών μετατάξεων,η οποία χωρις καμμία νομιμοποίηση καταργεί προηγούμενη εγκύκλιο αιτήσεων εθελοντικής  μετάταξης που είχαν υποβάλλει οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι.Η νέα αυτή εγκύκλιος υποχρεώνει όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται σε υπεραριθμία να υποβάλλουν αίτηση υποχρεωτικής μετάταξης και κατα συνέπεια σε πολλούς,διαθεσιμότητα και απόλυση.Διερωτώμεθα:1.Πώς προέκυψε ο αριθμός των πλεοναζόντων αφού τα ΠΥΣΔΕ δεν έδωσαν τέτοια στοιχεία. 2.Πώς προέκυψαν οι θέσεις μετάταξης στην Πρωτοβάθμια και οι υπόλοιπες Διοικητικές θέσεις;To αποφασίζω και διατάσσω κατόπιν εντολών της εξωτερικής και εσωτερικής Τροικας δεν επιδέχεται καμμίας νομιμοποίησης.Οι αναληθείς, ψευδείς, απατεωνίστικες και αυθαίρετες μεθοδεύσεις μέσω διαπιστωτικών πράξεων του υπουργού ουδεμία νομική ερμηνεία τις αιτιολογεί.Το Δίκαιο σε μια αποικία χρέους έχει καταργηθεί.Το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.Αλλά όμως το κοινοβούλιο υφίσταται και υπάρχουν αντιπολιτεύομενες δυνάμεις που αντιστέκονται,στην κατάργηση του Συντάγματος.Γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους,να μην νομιμοιήσουν με τις αιτήσεις των την βέβαιη πνιγμονή τους,την εξαφάνιση του Δημόσιου σχολείου,την καταδίκη των μαθητών και την περαιτέρω εξαθλίωση της κοινωνίας.Σε τελική ανάλυση υπάρχει κανένας συνάδελφος που να θεωρεί τον εαυτό του περισσευομενο;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ
MHN NOMIMOΠOIΟYME  ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΥΠΑΙΘ.  


Από τον Διαχειριστή   

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΡΟΥ

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΓΙΔΕΣ
Δεμερδεσλής Γιώργος
Αιρετός ΑΠΥΣΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης


Α. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ:

1) Διαπιστωτική πράξη του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με αριθ. Πρωτ.:  111966/Δ2 (καθορίζει τον αριθμό πλεονάζοντος εκπαιδευτικού προσωπικού Δ.Ε. και τις κενές θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού Π.Ε ανά περιφερειακή διεύθυνση)
2) Άρθρο 82 παρ. 11 του  ν. 4172/2013 (δίνει το δικαίωμα στον Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να εκδίδει τις διαπιστωτικές πράξεις).
3) άρθρο 73, παρ 1,2 του ν.4174/2013 (προβλέπει ότι οι μετατάξεις γίνονται στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην οποία υπάγονται ή  στην εγγύτερη αυτής, εντός της οικείας Περιφερειακής  Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, σε συνιστώμενες με την πράξη  μετάταξης προσωποπαγείς θέσεις διοικητικού προσωπικού σε οργανικές θέσεις της αυτής, ανώτερης  ή και κατώτερης κατηγορίας)
4) Άρθρα 90 και 91 του  ν. 4172/2013 (διαθεσιμότητα, κινητικότητα, μετάταξη έστω και χωρίς αίτηση και με βάση αυτά γίνεται η μοριοδότηση, γίνεται η αντικατάσταση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων από τριμελή συμβούλια)
Β.  ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
1) Τι απέγιναν οι αιτήσεις για μετάταξη καθηγητών ειδικοτήτων στην Α/θμια Εκπαίδευση;
Απ. Οι μετατάξεις αυτές θα γίνονταν με άλλο νομικό πλαίσιο. Οι περιφερειακές διευθύνσεις είχαν προσδιορίσει τα κενά, τα ονόματα στάλθηκαν στον υπουργό για υπογραφή και τα πάντα ακυρώθηκαν τελευταία στιγμή (δείτε την απάντηση του Γκλαβά στον Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων http://agonsysp.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9813.html και το ενημερωτικό 13 των αιρετών ΚΥΣΔΕ,Καλομοίρη Γρ., Φιρτινίδη Χρ. http://agonsysp.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4.html)
2) Τι απέγιναν οι αιτήσεις για μετάταξη από ειδικότητα σε ειδικότητα στη Δ/θμια Εκπαίδευση;
Απ.: Και οι μετατάξεις αυτές θα γίνονταν με άλλο νομικό πλαίσιο. Έγιναν δεκτές από το ΚΥΣΔΕ στις 12-7-2013, αλλά η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας αρνείται μέχρι τώρα να τις υπογράψει. Οι μετατάξεις αυτές μάλιστα αφορούν και δεκαπέντε αιτήσεις συναδέλφων μας, ειδικοτήτων που καταργήθηκαν!! (δείτε το ενημερωτικό 13 των αιρετών ΚΥΣΔΕ, Καλομοίρη Γρ., Φιρτινίδη Χρ. http://agonsysp.blogspot.gr/2013/08/blog-post_4.html).
3) Πότε θα γίνουν οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ; Αληθεύουν οι φήμες ότι μπορεί να μη γίνουν ή να πάνε για Σεπτέμβρη και βάλε;
Απ.: Η απάντηση είναι προφανής: όλη αυτή η φημολογία οδηγεί σε απόγνωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βλέπουν τον οικογενειακό-εργασιακό τους προγραμματισμό να τινάζεται στον αέρα και έτσι εξωθούνται στις μετατάξεις…
4) Πώς προέκυψαν τα νούμερα κενών και πλεονασμάτων της εγκυκλίου;
Απ.: Προέκυψαν από πίνακες των Διευθύνσεων Εκ/σης που στάλθηκαν στο υπουργείο μέσω των Περιφερειών στις αρχές Αυγούστου, χωρίς να αναμιχθούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Τα κενά και πλεονάσματα προέκυψαν με βάση τα νέα ωρολόγια προγράμματα και αφορούσαν  ΟΛΕΣ τις ειδικότητες και τις ανάγκες για τα project. Οι τελικοί πίνακες της εγκυκλίου είναι αρκετά διαφοροποιημένοι.
5) Πώς θα γνωρίζει κάποιος εάν ανήκει στο πλεονάζον προσωπικό, ώστε να κάνει αίτηση; Είναι όσοι βρίσκονται σε διάθεση, χωρίς οργανική; Είναι όσοι βρέθηκαν χωρίς οργανική με την μείωση των ωρών της α΄ ανάθεσης σε 10; Ποιοι είναι οι πλεονάζοντες;
Απ.: Δεν υπάρχουν ακόμη ονομαστικοί πίνακες πλεοναζόντων. Αίτηση μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε, αν η ειδικότητά του περιλαμβάνεται σε αυτές που πλεονάζουν, σύμφωνα με τη διαπιστωτική πράξη
6) Τι θα γίνει αν οι αιτήσεις για μετάταξη δεν καλύψουν τις κενές θέσεις στην Α/θμια και στις Διευθύνσεις;
Απ.: Δεν υπάρχει προς το παρόν καμιά απάντηση….
Γ. ΠΑΓΙΔΕΣ
1) Οι θέσεις στην Α/θμια Εκ/ση αφορούν κατά κύριο λόγο στα Ολοήμερα Δημοτικά με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) (δείτε στο http://agonsysp.blogspot.gr/2013/08/blog-post_2419.html). Το πρόγραμμα όμως των ΕΑΕΠ είναι ενταγμένο στα ΕΣΠΑ, έχει ημερομηνία λήξης 31/12/2015 και συγκεκριμένη χρηματοδότηση 107 εκ. ευρώ (ΥΠΔΒΜΘ -ναι έτσι το λέγανε τότε- δείτε σχετική εγκύκλιο στις 24-12-2010 με αρ. πρωτ. 27546 δείτε εδώ την εγκύκλιο:  http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8331293508239089124#editor/target=post;postID=5687166483365585295;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=274;src=postname)
Οι θέσεις αυτές θα είναι οργανικές;
Τι θα γίνουν οι θέσεις αυτές μετά τη λήξη του προγράμματος;
2) Οι διοικητικές θέσεις στις Διευθύνσεις (κενές, κενούμενες, συνιστώμενες και τα παραμύθια της … Χαλιμάς!!)
ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ;
Π.χ. ειδικότητες που χρειάζονται, πλήθος θέσεων ανάλογα με τον αριθμό σχολείων και εκπαιδευτικών κάθε Διεύθυνσης…
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ Α/ΘΜΙΩΝ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ;
ΠΟΙΟΣ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΈΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ή ΚΑΠΟΙΟN ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΦΩΣΤΗΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Η εγκύκλιος των μετατάξεων είναι ένα υποπροϊόν της μνημονιακής πολιτικής με νομικό πλαίσιο που ξεφεύγει από την ισχύουσα νομοθεσία της εκπαίδευσης, ποντάρει στην πλύση εγκεφάλου που δέχεται όλο το καλοκαίρι η ελληνική κοινωνία με διαθεσιμότητες-απολύσεις κλπ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΟΣΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΟΥΝ.
στις 6:58 μ.μ.
Ετικέτες ΑΙΡΕΤΟΙ, ΑΠΥΣΔΕ
2 σχόλια:
Ανώνυμος είπε...
Τουλάχιστον κάποιος μπήκε στον κόπο να προσφέρει μια πρώτη ενημέρωση. Ευχαριστούμε. Με τα "όχι" και "μη" μόνο, δεν πάμε και πολύ μακριά.
Ανώνυμος είπε...
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΗ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΛΕΕΙΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ 11/9!ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!ΚΑΙ Η ΟΛΜΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙΤΗΣΗ.ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ.