Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

http://is.gd/EuWfQI

Φώτης Αλεξάκος
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ   Αυτές τις μέρες   η τρικομματική κυβέρνη  υποδουλώνει το λαό και  πουλάει τη χώρα.
  
Bιάζεται να το κάνει  στα γρήγορα  για να προλάβει 
τις αντιδράσεις του λαού. «Διαπραγματεύεται» για να σώσει το τομάρι της και να διασφαλίσει τα συμφέροντα των αφεντικών της. Οι «ποντικοί»  που εγκαταλείπουν την κυβερνητική γαλέρα  στο παραπέντε, αναδεικνύοντας το αδιέξοδο των επιλογών τους και την αναξιοπιστία όλου του πολιτικού συστήματος,αυτοί οι κοινοβουλευτικοί σαλτιμπάγκοι ,  είναι  επικίνδυνοι. Αυτες τις κρίσιμες μέρες ο μόνος δρόμος που απομένει στο λαό είναι ο δρόμος  της Αντίστασης Η αντίσταση  προϋποθέτει την ενότητα όλων των δυνάμεων που αντιμάχονται την υποτέλεια και τηn εξαθλίωση.
 Έχει ορίζοντα
   την αποτροπή της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης και την κατάργηση των  μνημονίων.

 Αυτό τον δρόμο πρέπει να διαλέξει ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι.
 Σ’ αυτό το δρόμο θα πρέπει να βαδίσουν  κι οι  εκπαιδευτικοί.
Για να ανατραπεί η πολιτική της υποτέλειας και της εξαθλίωσης κι αυτοί που την υλοποιούν Για να φύγει η τρόικα απο τη χώρα. Απεργιακός ξεσηκωμός .Απεργιακές επιτροπές και κέντρα αγώνα σε όλους τους εργασιακούς χώρους και σε συντονισμό μεταξύ τους.
Με πανελλαδικό
  αγώνα διαρκείας , συλλαλητήρια και αποκλεισμό της βουλής  όταν θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.
Όλοι   στο    πανκαρδιτσιώτικο     συλλαλητήριο   την Κυριακή  12 / 2   στην   Κεντρική   Πλατεία   στις 5 μ.μ.
Ας εγερθούμε , ας εξεγερθούμε γιατί :
 Δεν νικά εκείνος που έχει δίκιο, αλλά αυτός που παλεύει γι' αυτό!
Καρδίτσα 11/2/12
 Για την ΚΟΙΝΗ  ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 
Γκαραγκάνης Τάσος
Φυτσιλής Αλέξης

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στάθης

ΕΑΜ (Εθνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο)

Πρώτη καταχώρηση: 07/02/2012
08:00Ο Στάθης στον eniko
(τόσον απλό και τόσο δύσκολο)...
Η Ιστορία τής χτυπά την πόρτα, αλλά ως φαίνεται, η Αριστερά «λείπει απ’ το σπίτι για δουλειές».
Αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις και συνυπολογίσουμε τις πιθανές αποκλίσεις πάνω - κάτω, τα τρία κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖA και ΔΗΜ.ΑΡ. συγκεντρώνουν ποσοστό που υπερβαίνει το 30% κι αγγίζει το 35%.
Αν σε αυτό το ποσοστό συνυπολογίσουμε τα ποσοστά πολιτικών σχημάτων που προέρχονται απ’ το ΠΑΣΟΚ κι εκφράζουν τη λαϊκή του βάση, τους Οικολόγους και σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, τότε το εν λόγω ποσοστό εκτινάσσεται! Μάλιστα, χωρίς τη δυναμική της ενότητας, αλλά στη βάση της απλής πρόσθεσης των αριστερών δυνάμεων.
Πολύ ή λιγότερο διαφορετικών μεταξύ τους, θα μου πείτε. Βεβαίως! Κι ευτυχώς.
Διότι το ερώτημα σήμερα και για πολλούς το αιτούμενο δεν είναι η κομματική ενότητα της Αριστεράς, αλλά η Κοινή Δράση της, ένα μίνιμουμ
Κοινό Πρόγραμμα που όχι μόνον θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη Μνημονιακή Λαίλαπα, αλλά και θα μπορούσε να εφαρμόσει μια εναλλακτική πολιτική. Εναλλακτική και εφαρμόσιμη.
Χρήσιμη όχι μόνον στον ελληνικό λαό, αλλά σε όλους τους Ευρωπαίους. Με μια Κυβερνούσα Αριστερά στην Ελλάδα, όχι μόνον θα είχε ανατραπεί, ίσως οριστικώς, η δικτατορία του δικομματισμού (τώρα και των τοκογλύφων) στη χώρα μας, αλλά θα είχε ανοίξει κι ένας άλλος δρόμος για όλην την Ευρώπη.
Προς επίρρωσιν όλων των παραπάνω συμβαίνει τώρα και μάλιστα με έντονον τρόπο κάτι που λίγο μόλις καιρό πριν θα ήταν παράδοξο: δεξιοί πολίτες αλλά και πολιτικοί της πατριωτικής Δεξιάς ζητούν τη δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ, που θα μπορούσε να υπερασπισθεί τον λαό απέναντι στις νεοαποικιακές, ιμπεριαλιστικές δυνάμεις,
όπως τον υπερασπίσθηκε και στην Κατοχή. Ενάντια στους τότε ιμπεριαλιστές κι ακροδεξιούς πάσης φύσεως. Ναζί, τοκογλύφους, μαυραγορίτες και γερμανοτσολιάδες.
Σήμερα το ζητούμενο για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι κάτι σαν αυτό που συμβαίνει στη Λατινική Αμερική, μια «Αριστερά του Καλού» που έχει οδηγήσει σε λαϊκά καθεστώτα (ή, το ολιγώτερον, σε φιλολαϊκά), τα οποία μάλιστα υφίστανται τακτικά τη βάσανο των εκλογών νικηφόρα.
Παρ’ ότι λοιπόν σήμερα στην Ελλάδα ο λαός χρειάζεται σύνολη την Αριστερά πρόμαχο, εκείνη κωφεύει.
Μάλιστα, παρ’ ότι η Αριστερά έχει προειδοποιηθεί ότι ο λαός τη χρειάζεται τώρα -αύριο θα είναι αργά- συνεχίζει να κωφεύει.
Όχι όλη, αλλά οι ηγεσίες της.
Εν προκειμένω, οι ηγεσίες του ΚΚΕ και της ΔΗΜ. ΑΡ. Αλλά κι ένα μέρος από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί;
Για πολλούς λόγους: Το ΚΚΕ δεν θέλει να καλυτερέψει τον καπιταλισμό, θέλει να μας πάει στον σοσιαλισμό. Επίσης μέμφεται όσους κατάλαβαν τώρα και με καθυστέρηση όσα το ΚΚΕ είχε καταλάβει εγκαίρως (για το Μάαστριχτ και το προπατορικό αμάρτημα). Ομως, ο χαμός γίνεται τώρα - τώρα κλείνουν σπίτια, τώρα χάνονται δουλειές, τώρα εξαερώνονται μισθοί.
Αλλωστε, πώς θα πάει με τον λαό το ΚΚΕ στον σοσιαλισμό, αν δεν αγωνίζεται ο λαός και δεν μάθει, αγωνιζόμενος εναντίον του κακού που του συμβαίνει τώρα, να θέλει το αντίθετο για αύριο; Εξ επιφοιτήσεως;
Ο ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα για ενωτικές στη βάση ενός Κοινού Πολιτικού Προγράμματος λύσεις, ο χώρος που καλύπτει το κόμμα του αποτελεί περισσότερο συνάντηση οργανώσεων παρά ανθρώπων. Ετσι πρυτανεύει ο λόγος της κάθε ομάδας, συχνά εναντίον της άλλης, παράγοντας μάλιστα ενίοτε ακόμα και (ενδο)παραταξιακό μίσος. Ετσι περισσεύουν οι αφορισμοί, οι χαρακτηρισμοί, οι απειλές και η περιχαράκωση. Των οργανώσεων πάντα, όχι των πολιτών, όχι των ανθρώπων.
Τέλος, η ΔΗΜ. ΑΡ. δεν χρειαζόταν να αρχίσει να δέχεται «επισκέπτες» ψηφοφόρους απ’ το ΠΑΣΟΚ (όπως παλιότερα δικοί της ψηφοφόροι επισκέπτονταν το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ) για να αποκτήσει την καθεστωτική νοοτροπία της «καθοδήγησης» της κοινωνίας μέσω άλλων πολιτικών σχημάτων. Αν όχι κάνοντας «εισοδισμό», αλλά πάντως επιδιώκοντας μιαν «ευγενή συνύπαρξη».
Μια πολιτική δύναμη που κατηγορεί μονίμως και με ευκολία τον λαό για «λαϊκισμό» γίνεται εν τέλει κρατικιστική η ίδια.
Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα στην Αριστερά, τι ελπίδες έχει ο λαός; Μάλλον λίγες, αν εκτός απ’ τον καπιταλισμό πρέπει να αλλάξει και την Αριστερά. Βαρύ το έργο. Και οξύμωρο το σχήμα. Καθότι
έτσι όπως πάνε τα πράγματα, αν η Αριστερά καταφέρει αριστερό να είναι η υπέρβασή της απ’ τον λαό, θα ’χει καταφέρει το ακατόρθωτο.
Διότι, αν η Αριστερά δεν του σταθεί χρήσιμη, ο λαός θα την υπερβεί.

Σήμερα, όλοι οι δρόμοι, εκτός απ’ τον Μονόδρομο του Μνημονίου, οδηγούν στην Αριστερά! Και θα είναι τουλάχιστον παράδοξο να τους οδηγήσει η Αριστερά με την αδράνειά της πάλι πίσω στη Δεξιά.
Και μιλάμε για «αδράνεια» όχι διότι η Αριστερά δεν έχει θέσεις και λύσεις - έχει! Τις κατ’ εξοχήν φιλολαϊκές. Αλλά, αν δεν ακολουθήσει εκείνη τη στρατηγική που χρειάζεται ώστε να της δώσει τη δύναμη ο λαός να τις εφαρμόσει, τι να τις κάνουμε;

ΣΤΑΘΗΣ Σ.

Άρθρο του Γ.Καραμπελιά στη ρήξη

Τι απέγιναν οι “Αγανακτισμένοι”;
Την ώρα που έρχονται τα χειρότερα, με το νέο μνημόνιο και το οριστικό ξεπούλημα της χώρας, λείπει η ισχυρή λαϊκή πίεση που θα μπορούσε να τα αποτρέψει και να στριμώξει το πολιτικό σύστημα. Και αυτό είναι εφικτό, διότι η συναίνεση των κομμάτων και η εσωτερική συνοχή τους κρέμεται από μία κλωστή, όπως φάνηκε και στις πρόσφατες ψηφοφορίες στη Βουλή. Θα αρκούσε μια ισχυρή λαϊκή πίεση για να σπάσει.
Και όμως, αυτή η λαϊκή πίεση απουσιάζει την κρισιμότερη στιγμή. Γιατί άραγε; Μήπως έπαψε ο λαός να είναι αγανακτισμένος και αηδιασμένος; Όχι βέβαια! Αντίθετα, όπως καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ακόμα και στη στροφή των καθεστωτικών ΜΜΕ, που έχουν γίνει  όψιμα και με το αζημίωτο «αντιμνημονιακά», η αντίθεση του λαού έχει γίνει καθολική.
Πρέπει λοιπόν αλλού να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτής της λαϊκής απουσίας, την ώρα που κινδυνεύουμε να μας περάσουν οριστικά τη θηλιά στο λαιμό….
…Οι δυνάμεις, που επί τόσα χρόνια καλλιεργούσαν τον εθνομηδενισμό, την πολυπολιτισμικότητα, τον ευρωπαϊσμό, μαζί με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, τρόμαξαν μπροστά σε ένα ακηδεμόνευτο μαζικό λαϊκό κίνημα, που εμφανίστηκε με μόνο σύμβολο την ελληνική σημαία. 
Και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να το υπονομεύσουν. Το ΚΚΕ  το συκοφάντησε από την αρχή. Ο Σύριζα στην αρχή το απέρριπτε, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να το αλλοιώσει και να το βάλει στα ακίνδυνα καλούπια της ψευδοαριστερής αντιπολίτευσης. Χαρακτηριστική υπήρξε η αντίθεση στην πλατεία Συντάγματος, ανάμεσα στη «επάνω» πλατεία, του λαού, την οποία θεωρούσαν εθνικιστική,  και την «κάτω» πλατεία, όπου ήταν μαζεμένα όλα τα γκρουπούσκουλα. Ας θυμηθούμε τι προσπάθειες έκαναν για να διωχθεί η ελληνική σημαία, σύμβολο της αντίστασης του ενιαίου ελληνικού λαού, από τις πλατείες. Τέλος, επιστρατεύτηκαν και οι «ένοπλες» δυνάμεις του στρατοπέδου. Οι ψευδώνυμοι αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στην πραγματικότητα παρασιτούν στη συγκεκριμένη εξουσία, και είχαν ταχθεί από την αρχή ενάντια στο κίνημα. Εξ άλλου συμμερίζονται τα ίδια ιδεολογικά και πολιτισμικά πρότυπα με τους δήθεν αντιπάλους τους – το μίσος της πατρίδας, την ξενομανία, τον άκρατο ατομικισμό και τη λογική του πλιάτσικου. Και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να προβοκάρουν και να διαλύσουν το κίνημα.
 Είναι χαρακτηριστική η τελευταία μεγαλειώδης συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος,  στις 20 Οκτωβρίου 2011, όταν κουκουλοφόροι και κνίτες, ο καθένας από την πλευρά του, διέλυσαν –με τη συμβολή της αστυνομίας του Παπουτσή– την τελευταία μεγάλη συγκέντρωση του κινήματος.
Ωστόσο υπάρχει και μια δεύτερη αιτία γι’ αυτήν τη σιγή, οι αδυναμίες του ίδιου του κινήματος το οποίο, απέναντι σε τόσες επιθέσεις, από τους κρανοφόρους  έως τους… κουκουλοφόρους, δεν κατόρθωσε να αντισταθεί αποτελεσματικά. Δεν κατόρθωσε να αποκτήσει μια ενιαία κατεύθυνση και στόχευση. Δεν διατύπωσε ένα συνεκτικό πρόγραμμα, δεν επιχείρησε έστω  να συγκροτήσει ένα ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο. Γι’ αυτό, και παρότι αντιστάθηκε  με νύχια και με δόντια, οδηγήθηκε προσωρινά στη σιγή και μάλιστα τη χειρότερη στιγμή.
Στο επίπεδο της πλατείας, δεν μπόρεσε να αυτοοργανωθεί αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσει τα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί η μαζική του έκφραση.
Στο επίπεδο της ιδεολογικής συνοχής, απέτυχε να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό πρόγραμμα άρνησης του μνημονίου και ταυτόχρονης σωτηρίας της πατρίδας. Αντίθετα, παρασύρθηκε πολύ συχνά από τυχοδιώκτες, εξημμένες κεφαλές, κάποτε και ψυχιατρικές περιπτώσεις, σε δρόμους αδιέξοδους. Και το σύστημα έσπευσε να χρησιμοποιήσει τέτοιες περιπτώσεις, όπως κάνουν οι επιχειρηματίες, οι οποίοι χρησιμοποιούν  τα κανάλια, τα ραδιόφωνα και τις εφημερίδες που ελέγχουν, για να επιταχύνουν τη χρεοκοπία της χώρας, το πέρασμα στη δραχμή σε συνθήκες κατάρρευσης, ώστε να μηδενίσουν τα χρέη και τις ζημιές τους. Γι’ αυτό προβάλλουν τις πιο αδιέξοδες και ακίνδυνες για το σύστημα στρατηγικές.
Το ίδιο, δυστυχώς, συνέβη στο επίπεδο του «αντιμνημονιακού μετώπου». Ένα μέτωπο, σε μίνιμουμ βάση, αποτελούσε αίτημα και ζητούμενο του λαού για να μπορέσει να απαντήσει και σε ένα στοιχειώδες πολιτικό και εκλογικό επίπεδο. Και όμως, ενάμιση χρόνο μετά την έκφραση αυτού του αιτήματος από πολλές δυνάμεις, όχι μόνο δεν συγκροτήθηκε κάτι ανάλογο, αλλά αντίθετα ενισχύθηκαν και πάλι τα κόμματα της ξεπερασμένης αντιπολίτευσης.
Χαρακτηριστικός υπήρξε ο ρόλος του Μίκη Θεοδωράκη και των πρωτοβουλιών του, της «Σπίθας» και της «ΕΛΑΔΑς», που φάνηκαν να σαρκώνουν την ελπίδα για τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου. Και όμως, αυτά τα σχήματα απέκλεισαν την πιθανότητα  πολιτικής μετεξέλιξής τους και συμμετοχής στις εκλογές, ώστε να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση. Έτσι, με εσωστρέφεια, αποχωρήσεις και διαγραφές, η «Σπίθα» αυτοσυρρικνώθηκε, ενώ η «ΕΛΑΔΑ» κατέληξε, πριν καν γεννηθεί, σε μετωπικό σχήμα του Συνασπισμού, το οποίο διαχειρίζονται διάφοροι αιώνιοι μεταλλαγμένοι Κνίτες.
Εν τέλει, όπως καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις, ένα μεγάλο μέρος των «αγανακτισμένων» αναγκάζεται να καταφύγει στα γνωστά κόμματα, υπεύθυνα για την κατάντια της μεταπολίτευσης. Οι οργανωτικές πρωτοβουλίες που αναλήφθηκαν από τον Θεοδωράκη, αντί να δώσουν πολιτική διέξοδο στους αγανακτισμένους, μπλόκαραν στην πράξη –ηθελημένα ή αθέλητα, δεν έχει σημασία– τη δυνατότητα συγκρότησης ενός τέτοιου μετώπου και λειτούργησαν  αρνητικά για την ανάπτυξη του κινήματος…
Οι αγανακτισμένοι πρέπει να μεταβληθούν σε ένα πατριωτικό, κοινωνικό και αντιμνημονιακό κίνημα,  διότι διαφορετικά παραμονεύουν και άλλοι – οι φαιοχίτωνες–  μνηστήρες, που θα επιχειρήσουν να εκτρέψουν και να χρησιμοποιήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση. Το σενάριο παίχτηκε και αλλού, στο παρελθόν. Αν αφήσουμε τους τυχοδιώκτες και την εθνομηδενιστική χαβιαροαριστερά να λυμαίνονται το κίνημα των αγανακτισμένων, σε συνθήκες καθολικής και καταλυτικής κρίσης της χώρας, τότε αναπόφευκτα θα προβάλουν και άλλες αυταρχικές, φαιές απαντήσεις στην κρίση.
Και στο μεταξύ ο μεγαλύτερος κίνδυνος, άμεσα, είναι  η διαιώνιση  της κυβέρνησης Παπαδήμου, ή η ακυβερνησία, που θα επιτρέψει στις αντιδημοκρατικές λύσεις να επιβληθούν. Γι’ αυτό εξάλλου πασχίζουν  τα εσχάτως «επαναστατικοποιημένα»  κανάλια και ραδιόφωνα!
Από άρθρο του Γιώργου Καραμπελιά στη Ρήξη που κυκλοφορεί

Σε Εθνική εξέγερση καλεί η αριστερά


Σε εξέγερση καλεί τους Έλληνες πολίτες "ως απάντηση στην παράδοση της χώρας" ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε μια ιδιαίτερα σκληρή δήλωσή του, την οποία έκανε πριν από λίγη ώρα. Δεδομένη είναι και η θέση του ΚΚΕ περί "ενεργού αντίστασης". Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τα κόμματα που σήμερα θα ψηφίζονταν από έναν στους τέσσερις πολίτες (25% λαμβάνουν αθροιστικά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σε όλες τις δημοσκοπήσεις) ζητούν ενεργό αντίσταση με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Μήπως όμως αυτός είναι ο μόνος δρόμος πλέον;
«Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες. Επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν. Υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο." αναφέρει μετάξύ άλλων στη δήλωσή του η οποία πλέον σηματοδοτεί μια καθαρή στροφή προς τον εθνοκεντρισμό" αναφέρει στην δήλωσή του ο Α.Τσίπρας.
Χρησιμοποιώντας ασυνήθιστη, ακόμα και για τον ίδιο, πολιτική ορολογία, επιτίθεται στην τρικομματική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «μια ηγεσία πολιτικών νάνων» και καλεί τους πολίτες σε μία πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης.
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες».
Καταγγέλλει ότι «πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και συμπληρώνει ότι «είναι όλοι τους υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του στον Πρωθυπουργό και στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι «μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ. Και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια δημιούργησε».
Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες –ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης- σε έναν αγώνα «κοινωνικό, ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας».


Ακολουθεί η πλήρης δήλωσή του:

«Το εξαρτημένο, ανυπόληπτο και υπό κατάρρευση πολιτικό κατεστημένο και ο μοιραίος Πρωθυπουργός που επέλεξαν παρέδωσε χθες τη χώρα όμηρο και υπόδουλη στους δανειστές της για πολλές δεκαετίες. Επανέφεραν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο για να διαχειριστεί τη χρεοκοπία που προσυπέγραψαν. Υποθήκευσαν την Ελλάδα στο αγγλικό δίκαιο.

Καταδίκασαν τη ζωή, τη δική μας και των παιδιών μας, στη μόνιμη φτώχεια.Πρόκειται για μια χρεοκοπημένη πολιτική ηγεσία που δεν έχει το σθένος και την εντιμότητα να κοιτάξει στα μάτια τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.
Είναι όλοι τους υπόλογοι στην Ιστορία του τόπου και τον ελληνικό λαό. Η παρωδία διαπραγμάτευσης της τελευταίας στιγμής απλώς επικύρωσε με μελοδραματικό ντεκόρ την καταρράκωση της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, τον ευτελισμό της δημοκρατίας, τη μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα του Τρίτου κόσμου.
Μια ηγεσία πολιτικών νάνων υπογράφει την υποδούλωση της χώρας στις τράπεζες, στον άγριο καπιταλισμό και στον οικονομικό σωβινισμό της κας Μέρκελ.
Και ταυτόχρονα ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, υποκύπτοντας στα εκβιαστικά διλήμματα που η ίδια δημιούργησε.
Αυτό το έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, αυτό το έγκλημα σε βάρος του τόπου δεν πρέπει να αφήσουμε να ολοκληρωθεί.
Το πακέτο της χρεοκοπίας δεν θα περάσει. Τώρα είναι η ώρα του λαού. Τώρα είναι η ώρα της πατριωτικής και δημοκρατικής ενότητας όλων. Είναι η ώρα να πάρει ο λαός στα χέρια του το θέμα της κοινωνικής συνοχής και της δημοκρατίας.
Καλούμε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, σε μια πλατιά λαϊκή ενότητα αντίστασης. Καλούμε τους πραγματικούς διανοούμενους, τον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο της χώρας, να μπουν μπροστά σε αυτό τον αγώνα. Σε έναν κοινωνικό ανένδοτο, με στόχο την παραίτηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, την καταψήφιση της δανειακής σύμβασης και την άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που αποτελεί προϋπόθεση για τη σωτηρία της χώρας.
Ας μην αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει η χώρα των ανέργων, των εξαθλιωμένων, της κοινωνικής ερήμωσης.
Ας μην επιτρέψουμε η νέα γενιά και το πιο παραγωγικό κομμάτι αυτού του τόπου να φύγει στο εξωτερικό.
Να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα τρία κόμματα που στηρίζουν αυτό το διασυρμό».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς λόγια

Μας κοροιδεύουν κανονικά

 
Για την αντιγραφή
Χρήστος Καρ.
 

Κάλεσμα σε λαικό ξεσηκωμό

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ & ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ , ΝΕΟΛΑΙΑ, ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ –ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ -ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Συμφώνησαν οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στη σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων, στην επιβολή της πιο βάρβαρης εργασιακής ζούγκλας, για να ανοίξει γρήγορα ο δρόμος γρήγορα για τη σύναψη του δεύτερου υπερμνημόνιου που θα περιλαμβάνει το ευρωσύμφωνο και τη νέα δανειακή σύμβαση και για προχωρήσει το περιβόητο PSI, δηλαδή η ληστεία των εισφορών των εργαζόμενων και η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Παρά τους δραματικούς τόνους και τους θεατρινισμούς τους, η αλήθεια είναι μία: ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών, των τραπεζιτών και του ΣΕΒ, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο στην εξαθλίωση και τη φτώχεια τους εργαζομένους. Μαχόμενοι(!) συμφωνούν στο προσύμφωνο του νέου μνημονίου που δρομολογεί μια νέα κοινωνική καταστροφή:
Τη μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, του επιδόματος ανεργίας και την κατάργηση επί της ουσίας των κλαδικών συμβάσεων. Την περικοπή των συντάξεων. Άμεσες και μαζικές απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Νέες μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ. Δραστική μείωση των κονδυλίων για υγειονομικές και κοινωνικές παροχές. Συμφωνήθηκε ακόμα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για λογαριασμό των μεγαλομετόχων και των τραπεζιτών.

Αυτές οι εξελίξεις αφορούν όλη την Ευρώπη, καθώς στο έδαφος της περιβόητης «οικονομικής διακυβέρνησης» της ΕΕ, προωθείται ένα δεύτερο Μάαστριχτ αφάνταστα πιο αντιλαϊκό από το πρώτο. Πρωτοφανής επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που προωθείται για τις αρχές Μάρτη, οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους γίνονται Σύνταγμα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης.
Με απίστευτο κυνισμό ΕΕ – ΔΝΤ και το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ στήνουν για μια ακόμη φορά σκηνικό ωμού εκβιασμού: Αποδοχή των νέων μέτρων ή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία! Το δίλημμα είναι πλαστό: ζητούν και αποδοχή των νέων μέτρων και η χρεοκοπία είναι βέβαιη. Εκβιάζουν και επιτίθενται, αλλά φοβούνται κιόλας ότι η λαϊκή οργή θα γίνει ποτάμι αγώνα και θα τους πνίξει.
Επενδύουν στο φόβο για να παγώσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων, να καθηλώσουν τις αντιστάσεις του κόσμου της δουλειάς που βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού και καταλαβαίνει περισσότερο από ποτέ πως το πραγματικό δίλημμα είναι: Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ. Μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα το εργατικό κίνημα δεν έχει άλλο δρόμο.
Οι αστικές πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν για να εφαρμόσουν αυτή την πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ μας έβαλε στο Μνημόνιο και στο καθεστώς επικυριαρχίας της Τρόικα. Η ΝΔ που δήλωνε «εχθρός» του Μνημονίου τώρα ετοιμάζεται υπογράψει το νέο Μνημόνιο, ενώ το ΛΑΟΣ λειτουργεί σαν «λαγός» των πιο αντιλαϊκών πολιτικών. Απέναντι στο δικό τους ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ, πρέπει να οικοδομήσουμε το δικό μας αντίπαλο δέος. Το δικό μας μέτωπο ρήξης και ανατροπής των εργαζόμενων. Βασική προϋπόθεση είναι η αλληλεγγύη, η συμπόρευση και η κοινή δράση των αγωνιζόμενων κλάδων και όλων όσων θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή της επίθεσης. Η απεργία που έγινε στις 7/2 έδειξε για ακόμα μια φορά τις αγωνιστικές διαθέσεις. Όμως αυτή η ιστορική επίθεση δεν ανατρέπεται με 24ωρες τουφεκιές, αλλά με  αποφασιστικό αγώνα διαρκείας και άμεση απεργιακή κλιμάκωση για να τους διώξουμε.
Κατεβαίνουμε στους δρόμους και δεν φεύγουμε αν δεν φύγουν. Οργανώνουμε τον αγώνα μας με συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων, που θα συντονίζονται αγωνιστικά κόντρα στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό των πλειοψηφιών των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με συνελεύσεις, απεργίες, καταλήψεις, διαδηλώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Απέναντι στους εκβιασμούς τους απαντάμε με λαϊκό ξεσηκωμό. Μόνο ο αγωνιζόμενος λαός μπορεί να ανατρέψει το μαύρο μέτωπο συγκυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να διεκδικήσει μια ζωή αξιοβίωτη και τον πλούτο που του ανήκει.
KAMIA ANOXH – KAMIA ANAMONH.
Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ!
Συνεχίζουμε: 
ØΠέμπτη 9/2 Συλλαλητήριο, συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 6.00 μμ. Να γίνει αυτό η αρχή για καθημερινή κάθοδο στις πλατείες και στο Σύνταγμα. Για την οργάνωση του αγώνα καλούμε συνδικάτα, λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα και κάθε αγωνιζόμενο, σε σύσκεψη την Πέμπτη, αμέσως μετά το συλλαλητήριο στις 8 μμ στην ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 και Ερμού)
ØΚαλούμε Κυριακή 12/2 στο Σύνταγμα στις 6.00, και στις πλατείες σε όλη την Ελλάδα καλούμε τα συνδικάτα, τις λαϊκές συνελεύσεις, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, όλο το λαό σε μια μεγάλη συγκέντρωση
ØΚαλούμε τα συνδικάτα, όλους τους αγωνιζόμενους χώρους σε συντονισμό των κινητοποιήσεων με νέα 48ωρη απεργία άμεσα και για κλιμάκωση με απεργιακούς αγώνες και κάθε μέσο για να τους διώξουμε.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς
σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας
την ΠΕΜΠΤΗ 9-2-12 στις 12.00μ.
στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ)
Στη κινητοποίηση συμμετέχουν η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Α/θμιας και
το σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ

Συνάδελφισσες/οι,

Ο εμπαιγμός, από μέρους των υπευθύνων για την τραγική σημερινή κατάσταση, συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Ο ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παραμέλησης Υγείας)  που μπήκε στη ζωή μας, μας χάρισε ήδη τραυματικές εμπειρίες.

* Αυξάνονται οι περικοπές στις παροχές σε είδος και σε χρήμα προς τους ασφαλισμένους

* Καθιερώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες σε υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας, υγειονομικού υλικού κλπ. που δεν υπήρχε πριν

* Αυξάνεται η συμμετοχή εκεί που υπήρχε.

        Ουσιαστικά σήμερα είμαστε ανασφάλιστοι, ενώ όλοι μας όταν περνούμε την πόρτα ιατρείου, φαρμακείου, ή νοσοκομείου έχουμε (προ)πληρώσει για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη από τις ασφαλιστικές μας εισφορές.

Για να έχουμε την υγεία μας, πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και διεκδικούμε το δικαίωμα ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος να έχει ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.

Δεν πρέπει να λείψει κανένας από την κινητοποίηση και τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μικρά γεγονότα-σημαντικές ειδήσεις

ΜΕΡΙΚΑ ΜΙΚΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ

Τα νέα μέτρα παίρνουν τον δρόμο τους. Για το ποσοστό Ελληνικής κυριαρχίας ποιός ασχολείται??? Και αυτό είναι το χείρων, και όχι το λιγότερο κακό. Ο Ελληνικός λαός αισθάνεται ότι βρίσκεται σε αποκλεισμό.
Ότι και να γίνει αυτή τη στιγμή δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ νόημα. Από την αντίδραση που υπάρχει είναι σίγουρο ότι όλη αυτή η φαρσοκωμωδία σύντομα θα τελειώσει...

------------------------------------------------------------------
ΟΛΑ τα κανάλια γύρω από τη Βουλή να περιμένουν ποιός θα βγει ή ποιός θα μπει και τι δήλωση θα κάνει. Και η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται...
------------------------------------------------------------------
Κάποτε λειτουργούσαν εκατοντάδες συνεταιριστικά σουπερμάρκετ και παντοπωλεία. Μετά έκλεισαν. Και τώρα, ανοίγουν πάλι το ένα μετά το άλλο, με ελληνικά προϊόντα που φτάνουν στο ράφι... δίχως την υπερεκτίμηση των μεσαζόντων!

Τη δεκαετία του '90 οι αγροτικοί συνεταιρισμοί είχαν φτάσει να έχουν 250 δικά τους σουπερμάρκετ σε όλη την Ελλάδα. Θυμάστε και τα Σούπερ Μάρκετ του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Η χαρά δεν κράτησε πολύ. Λίγο οι πολυεθνικές, οι εικονικοί συνεταιρισμοί, οι χονδρέμποροι, η κακοδιαχείριση και λίγο έως πολύ... το κόμμα με τους κομματάρχες συνδικαλιστές, βούλιαξαν μια σημαντική ιδέα για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στα ράφια. Και μετά ήρθε η «μίζα εισόδου», η «αγορά της θέσης» σε μια μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Εδώ και μερικούς μήνες, όμως, μετά το ξεκαθάρισμα σε μερικούς χιλιάδες αγροτικούς συνεταιρισμούς χωρίς κύκλο εργασιών (εκτίμηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) έμειναν να παίζουν «μπάλα» μόνον όσοι ενδιαφέρονται για το προϊόν τους και σέβονται τον καταναλωτή.

ΣΧΟΛΙΟ:
Ύστερα από τα 4 σούπερ Μάρκετ "Επιλογή" στην Αθήνα θα ακούσουμε και για άλλα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν όλα πάνε καλά στην χώρα μας το επόμενο διάστημα η καινούργια ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη όσους προωθούν Ελληνικά προϊόντα και μάλιστα χωρίς μεσάζοντες. Ελπίζω το πάθημα να γίνει μάθημα σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Γιάννης Τροχόπουλος: Ο άνθρωπος πίσω από τη Βιβλιοθήκη της Βέροιας...
και το βραβείο ως επιτυχούς προτύπου βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο για την πρωτοπορία της στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών με ενα εκατομμύριο δολλάρια από τον Μπιλ Γκέιτς
Ανέλαβε τη διεύθυνσή της το 1990. Σε 20 χρόνια την έκανε κέντρο της πόλης. Εχει 25.000 μέλη και εξυπηρετεί 70.000 αναγνώστες στον νομό Ημαθίας. Είναι η μοναδική ελληνική βιβλιοθήκη που έχει γίνει γνωστή στο εξωτερικό «Το Σάββατο και τη Δευτέρα ο επισκέπτης θα μείνει έκπληκτος από τις ουρές που γίνονται στο δανειστικό τμήμα» μας λέει. Του ζητήσαμε να μας περιγράψει μια τυπική ημέρα στη βιβλιοθήκη: «Γυναίκες μεγάλης ηλικίας δανείζονται βιβλία μαγειρικής ή διαβάζουν μυθιστορήματα έρωτα και αγάπης. Μετανάστες έρχονται σε επαφή με τους δικούς τους μέσω email. Νέοι γονείς διαβάζουν στους καναπέδες απίστευτα πράγματα, ενώ τα παιδιά τους παίζουν με τις οθόνες αφής ή διαβάζουν παραμύθια. Φοιτητές πραγματοποιούν την έρευνά τους. Συμπολίτες μας ξεφυλλίζουν τις εφημερίδες τους».
«Το 1991 η βιβλιοθήκη απέκτησε ηλεκτρονικό δελτιο-κατάλογο, το 1994 αρχίζουμε να συμμετέχουμε σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το 1997 αποκτήσαμε τον δικό μας διαδικτυακό τόπο και τον δικό μας σέρβερ. Πιστέψαμε ότι το Διαδίκτυο θα δημιουργήσει νέες υπηρεσίες και θα φέρει κόσμο στη βιβλιοθήκη και επενδύσαμε σε αυτό» εξηγεί ο Γιάννης Τροχόπουλος.

"Ένας πολίτης σήμερα στην Βέροια και στην περιοχή της Ημαθίας μπορεί να επισκεφθεί και να γίνει μέλος δωρεάν της βιβλιοθήκης να απολαμβάνει υπηρεσίες δανεισμού, όχι μόνο έντυπων, βιβλίων, περιοδικών , αλλά και οπτικοακουστικού υλικού, ταινίες, μουσική, CD Rom, ηλεκτρονικό υλικό, μπορεί να συμμετέχει στα εργαστήρια που οργανώνουμε, είτε για παιδιά, είτε για εφήβους. Μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες δωρεάν από τους υπολογιστές που έχουμε στη διάθεση του κοινού, μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δικούς του υπολογιστές γιατί έχουμε ασύρματο δίκτυο, μπορεί να παρακολουθήσει τα σεμινάρια για τις νέες τεχνολογίες, που διοργανώνουμε από το 2000 και μετά. Μπορεί να παρακολουθήσει εκδηλώσεις, να δει μια ταινία, όταν διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις, και μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητές μας εθελοντικά, γίνοντας μέτοχος αυτής της δημιουργικής παρέμβασης στον τόπο. Όλα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας σύγχρονης βιβλιοθήκης όπως υπάρχει στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις."

Μέσα από το πρόγραμμα «Future Library»,που χρηματοδοτεί το Ιδρυμα Νιάρχος το οποίο έχει αναλάβει τη δαπάνη της ανέγερσης της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Φάληρο, επιχειρείται η χαρτογράφηση των δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.

Έχουν γίνει ήδη επτά συναντήσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με μέλη των τοπικών αρχών και φορέων, επαγγελματίες, μετανάστες, ανέργους και μαθητές για να καταγραφούν οι ανάγκες τους.

Το πρόγραμμα του οποίου είναι υπεύθυνος ο κ. Τροχόπουλος θα καταλήξει σε προτάσεις προς την Πολιτεία τον Αύγουστο, ώστε με την εγκαινίαση της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης το 2015 να υπάρχει ένα δυναμικό δίκτυο βιβλιοθηκών. «Οι Έλληνες διαβάζουν», πιστεύει, «και αξίζουν καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες από τους Ευρωπαίους».

ΣΧΟΛΙΟ:
Δες πότε δημοσιεύτηκε και πότε το πήρα χαμπάρι. Τόσα χρόνια γίνονται καταπληκτικές προσπάθειες που στοχεύουν στην πνευματική ανάταση του ανθρώπου, στην ισότητα, στην ανάπτυξη ιδεών που διαφημίζουν την Ελλάδα και στην καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου και τόσες άλλες θετικές ειδήσεις και τα κανάλια ασχολούνται με την στήριξη των κομμάτων απ΄ το πρωί μέχρι το βράδυ γιατί κάποιοι ακατανόμαστοι τόσα χρόνια στηρίζουν το προσωπικό τους εγώ και δεν θέλουν να δώσουν τη θέση τους σ΄ αυτούς που το αξίζουν. Τα λεγόμενα "κομματόσκυλα". Που ξέρουν να κερδίζουν με τις πλάτες άριστων ανδρών.

---------------------------------------------------

Μόλις αφίχθη: Ψηφίζουμε-άρση εντολής εκπροσώπησης σε όλους τους βουλευτές

Ηλεκτρονικό Δημοψήφισμα για την άρση της εντολής εκπροσώπησης σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Με όλα τα μέσα πρέπει να  ανατραπούν

ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ !!!!
http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CE%B5-4.html

ΣΧΟΛΙΟ:

ΝΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης (Ε.ΛΑ.Δ.Α) των ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ-ΚΑΣΙΜΑΤΗ-ΓΛΕΖΟΥ
Να δημιουργηθεί ένα πανελλήνιο ψηφοδέλτιο που με πραγματικό και μοναδικό κωδικό ο καθένας (για αποφυγή διπλοψηφισμάτων) θα μπορούσε να συμμετέχει σε ψηφίσματα με αιτιολογία απόφασης. Πανεύκολα ο λαός θα μπορούσε να ψηφίζει για την τύχη του κάθε βδομάδα. Ας το δούνε όσοι ασχολούνται με κινήματα ακομμάτιστα (έχουν δημιουργηθεί αρκετά τον τελευταίο καιρό).
Ας μην τρομάζουν μερικοί και σκέφτονται ανατροπές, επαναστάσεις ή χάος. Ένα απλό γκάλοπ θα είναι όπως όσα ακούμε και διαβάζουμε, το μόνο που θα διαφέρει θα είναι η εγκυρότητά του, τα ερωτήματα θα τα βάζει μια πλειοψηφία και όχι μια μειοψηφία, όπως και η τυχαία κατανομή δειγμάτων που δεν θα εστιάζει σε περιοχές ή κρυφές επιλογές.
 
Για την αντιγραφή και τον σχολιασμό
Aris

Ολοι στους δρόμους

Όλοι στους δρόμους
Επείγονται να ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο, τα μέτρα και τη δανειακή σύμβαση μέχρι την Κυριακή, για να ξεμπερδεύουν και να προλάβουν τις λαϊκές αντιδράσεις!
Δε θα τους αφήσουμε !!!
Πρέπει ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ την οργή μας στο δρόμο
ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ
Να μην ψηφισθεί η απεχθής δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο PLUS.
Ανατροπή  της κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ και των τραπεζιτών,  τώρα!
Απεργιακός ξεσηκωμός μέχρι να φύγουν συγκυβέρνηση, ΔΝΤ, Ε.Ε. Γενικό μπλακ άουτ με απεργίες , καταλήψεις, διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Γ.Σ., απεργιακές επιτροπές και κέντρα αγώνα σε όλους τους εργασιακούς χώρους, τις γειτονιές και σε συντονισμό μεταξύ τους. Να κηρύξουν τα σωματεία τώρα! Απεργία για να τους ανατρέψουμε.
Κάθε μέρα στους δρόμους, στις πλατείες, στο Σύνταγμα. Να νιώθουν και να αισθανθούν την οργή  και την αγανάκτησή μας. Για να μην περάσουν τα μέτρα που μας φτωχοποιούν, μας εξαθλιώνουν, μας εξοντώνουν.
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΡΑ!!!!!!   ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ!!!
ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!!!!!
1.    Πέμπτη 9 Φλεβάρη απογευματινό συλλαλητήριο 6 μ.μ. με το συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων στα Προπύλαια
2.    Παρασκευή 10 Φλεβάρη Απεργία και διαδηλώσεις όλη τη μέρα
3.    Σάββατο και  Κυριακή συνέχιση των διαδηλώσεων με περικύκλωση της Βουλής.
4.    Δευτέρα 13 Φλεβάρη συνέχιση με πολιτική Απεργία διαρκείας μέχρι να φύγουν κυβέρνηση – Ε.Ε. και ΔΝΤ
Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να κηρύξει άμεσα απεργία και να συμβάλει σε απεργιακό ξεσηκωμό
   ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές
           ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.
www.paremvasis.gr                                                                                                                                           8/02/2012  
Για την αντιιγραφή
Τάσος

Αρση εντολής εκπροσώπησης

ΕΠΕΙΓΟΝ : Ψηφίζουμε-άρση εντολής εκπροσώπησης σε όλους τους βουλευτές
Ηλεκτρονικό Δημοψήφισμα για την άρση της εντολής εκπροσώπησης σε όλους
τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Με όλα τα μέσα πρέπει να  ανατραπούν
ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ !!!!
http://www.gopetition.com/petitions/%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%83-%CF%83%CE%B5-4.html

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Παράσταση διαμαρτυρίας

Θεμα: Δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων Καρδίτσας
  Έγινε το πρωί της Τρίτης  7 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση της  «Πρωτοβουλίας Εργαζομένων» στα πλαίσια της  Γενικής Απεργίας που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας  στην Περιφερειακή  Ενότητα Καρδίτσας,  όπου τονίστηκε η  καθολική απόρριψη από την μεριά των εργαζομένων των σχεδίων που εκπονούνται  από την Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου και που στόχο έχουν, μέσω και της Νέας Δανειακής Σύμβασης και του προαπαιτούμενου αυτής PSI ,  το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας , την καταλήστευση του φυσικού πλούτου της χώρας και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού. Τονίστηκε ότι ο αγώνας μας δε πρόκειται να σταματήσει, παρά μόνο όταν ματαιωθεί το νέο Μνημόνιο και ανατραπούν τα προηγούμενα.
Για την  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Γκαραγκάνης Τάσος

Ευχή : Να καταρρεύσει o sky και η kathimerini.

Να το θυμηθήτε.Οσονούπω, ο Μανδραβέλλης θα είναι αγκαζέ με τους ξεσηκωμένους στις πλατείες!!!
Τρελλάθηκαν εντελώς στην Αλαφουζοχώρα; Alexis what's happed? 

Το λαϊφστάιλ θρηνεί στο Μεταγωγών



Tου Νικου Γ. Ξυδακη



Aλλος με χειροπέδες προφυλακισμένος για χρέη προς το Δημόσιο, άλλος πουλάει το σπίτι του για να μην πάει φυλακή, άλλος λουφάζει και περιμένει τη σειρά του. Το λαϊφστάιλ πέθανε, λένε. Δεν πέθανε τώρα, διορθώνω. Εχει πεθάνει από καιρό, τώρα εξαπολύθηκε η δυσωδία των πτωμάτων του.
Η εγχώρια βιοτεχνία του λαϊφστάιλ -εκδότες, μοντελίστ, δημοσιογράφοι, μοντέλες, γλάστρες, τηλεπερσόνες, πάρτι άνιμαλ, ντίλερ, κωθώνια, θύματα- γεννήθηκε στη δεκαετία του ’80 και άνθησε όσο κυκλοφορούσε ορμητική η δίψα της ανόδου, ο θαυμασμός για την αρπαχτή και άφθονο μαύρο χρήμα. Εξέπνευσε όταν μαράθηκαν όλα αυτά. Παρήγαγε αέρα.
Ηταν μια φούσκα, Η φούσκα, που μέσα της όμως περιείχε τον τοξικό αέρα του θράσους, του κυνισμού, την υπόσχεση της επιτυχίας, κι εντέλει τον αέρα της ματαίωσης και της διάψευσης.

Εξέφρασε το ήθος του μαύρου χρήματος, του χρήματος της αρπαχτής και του Χρηματιστηρίου, δηλαδή τα χρυσά χρόνια του πρώτου ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα χρόνια του εκσυγχρονισμού και της ολυμπιακής ευφορίας. Εντούτοις η αναμφίλεκτη επιρροή του εφαρμοζόταν ενδοφλέβια στα λαϊκά πλήθη, στους πελάτες: σε αυτά το Κλικ και οι επίγονοι έκαναν ενέσεις μαγκιάς και σεξισμού. Τα λαϊκά παιδιά από τις δυτικές συνοικίες και τη διψαλέα επαρχία ρουφούσαν συνταγές ανόδου διατυπωμένες σε καλιαρντο-ποπ, τα λαϊκά παιδιά κατανάλωναν τα εγχειρίδια της καλής κατανάλωσης και πείθονταν ότι δεν ζούσαν στο Μπουρνάζι αλλά στη Σάντα Μόνικα ή στο Μανχάταν. Κι αυτά τα διαβουκολευμένα πλήθη προσγειώνονταν άτσαλα από τον κόσμο του Κλικ στον κόσμο του σκληρού μεροκάματου, κι από κει στον κόσμο της πικρής χρεοκοπίας.

Τώρα όλοι μυρίζουν τη δυσωδία των πτωμάτων. Στην 25ετία της τροχιάς τους όμως, πολύ λίγοι διείδαν τη σχέση αυτού του αισθητικού και πνευματικού σκουπιδιού με τη σαθρή κοινωνία που εξέφραζε. Οι εκδότες και σκουπιδογεννήτριες εκαλούντο στα τηλεπάνελ να σχολιάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα και την πολιτική σκηνή, εκαλούντο ως τιμητές της ελληνικής κοινωνίας, είχαν και έχουν στενές σχέσεις με κορυφαίους πολιτικούς, νυν και πρώην υπουργούς, έπαιρναν υπερδάνεια από τις «κουτές» τράπεζες, άντλησαν δισεκατομμύρια δρχ. από το Χρηματιστήριο, μπαινόβγαιναν στις επαύλεις του μεγάλου χρήματος, έκαναν μπίζνες και κολεγιές. Οι ισχυροί τούς χρησιμοποιούσαν, σαν διασκεδαστές, σαν πλυντήρια, σαν βαποράκια, σαν παπαγάλους. Αλλά και συναγελάζονταν, έπιναν και γελούσαν μαζί· διότι είχαν κοινό το έθος και την κουλτούρα. Μεγαλοπαράγοντες και φτωχοδιάβολοι μοιράζονταν τον ίδιο πολιτιστικό ορίζοντα, είχαν ίδιες αισθητικές αναζητήσεις, ίδιες πνευματικές ανησυχίες. Αργά τη νύχτα, μετά το Μέγαρο των χορηγιών, μετά τα ακριβά ρεστοράν, όλοι κατέληγαν στον Μαζωνάκη και την Πέγκυ Ζήνα. Ολοι.

Ολοι, οι ίδιοι, συνωστίζονταν στα αριθμημένα και στα VIP των γηπέδων, γαύροι και βάζελοι, χειροκροτητές προέδρων και συνδαιτυμόνες λαμογιών, περιστοιχισμένοι από μπράβους και νονούς. Ολοι, οι ίδιοι, έκαναν ρεζερβέ στα στέκια της Μυκόνου, κι αργότερα έχτιζαν φαραωνικές επαύλεις αυθαίρετες στις αλωθείσες Κυκλάδες. Οι ίδιοι που πηδούσαν από κότερο σε κότερο.
Την είχε καταλάβει ο Τσουκάτος τούτη τη γενετική σχέση, είχε δει ότι κι ο Γιώργος Παπανδρέου προτιμούσε το Κλικ για συνεντεύξεις περί αειφορίας και free μαριχουάνας, εξ ου και συμβούλευσε τον εκσυγχρονιστή Σημίτη να συνάξει το ΠΑΣΟΚ στο μοδάτο «Βαρελάδικο» — όπερ και έπραξε ο καλβινιστής πρωθυπουργός. Ας είναι.

Ας ξύσουμε τη φτενή χρυσομπογιά, που γράφει κλικ, μαξ, φλας, νίτρο, φρι πρες, σταρ, δεν ξέρω γω τι. Ο τσίγκος, από κάτω, είναι χτυπημένος με τατουάζ «ΠΑΣΟΚ for ever», «χρήμα ­ber alles», «σκυλοπόπ», «κλεπτοκρατία». H βιοτεχνία μεταποιούσε φτηνά υλικά και τα πουλούσε σαν Greek Dream. Η κλεπτοκρατία χρειαζόταν όργανα ιδεολογικής κυριαρχίας πολυδύναμα, πέρα από την επίσημη προπαγάνδα. Το λαϊφστάιλ ήταν αυτό ακριβώς το όργανο υπόγειας, αθέατης, διαβρωτικής προπαγάνδας, όργανο εκμαυλισμού και κυριαρχίας: πλάσαρε την παράγκα για παλατάκι, κι ο φτωχοδιάβολος μες στην παράγκα χόρταινε την απληστία του με ηδονοβλεψία και ψευδαίσθηση: μπορούσε να ξοδέψει τρία μηνιάτικα ή ένα διακοποδάνειο για μία βδομάδα στη Μύκονο, να κολυμπήσει πλάι στα σελέμπριτι και να ψωνίσει Gavalas.

Πολλοί βιοτέχνες του λαϊφστάιλ κυκλοφορούν ακόμη στα μίντια, ξεπουπουλιασμένοι, κυνηγώντας το μεροκάματο του κλόουν με το πλατινένιο ρινοδιάφραγμα, άλλοι ξεπλένονται ως δημοσιογράφοι αφού ξέπλυναν χρήμα, άλλοι υποδύονται τους ξινούς τιμητές και τις Αντουανέτες. Οι περισσότεροι ξέπεσαν. Η παράγκα κατέρρευσε, τα σελέμπριτι θρηνούν στο Μεταγωγών και στα Πρωτοδικεία, ξεπουλάνε Ντόλτσε ε Γκαμπάνα, Καγιέν, Λέξους και σπιταρώνες. Οι μαικήνες τους κάνουν ότι δεν τους ξέρουν, δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα. Μαζί με την παράγκα όμως καταρρέει και η χώρα που τους ανέχθηκε, τους έθρεψε, τους μιμήθηκε και τους θαύμασε.