Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




ΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΑΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!
«Θα τους στηρίξω». Είναι η φράση που ακούγαμε να αναφέρεται στην ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ πολλές φορές πριν τις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ.

«Το χάρηκα!!!». Είναι η φράση που ακούσαμε τις περισσότερες φορές αυτές τις δυο βδομάδες μετά τις εκλογές για ΔΣ της ΕΛΜΕ. Την ακούσαμε από συναδέλφους που μας ψήφισαν, από άλλους που δεν ήρθαν να ψηφίσουν, αλλά και από συναδέλφους που ψήφισαν άλλες δυνάμεις. Και μας είπαν το ίδιο αρκετοί πολίτες της Καρδίτσας, που και αυτοί το χάρηκαν.
ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Θεωρούμε ότι στηριχτήκαμε από συναδέλφους οι οποίοι θέλησαν να ενισχύσουν ένα δυναμικό και μια άποψη, που πάλεψε ενάμισι χρόνο τώρα μέσα από την ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, να δυναμώσει η αντίσταση και η πλατιά κοινή δράση στη βάση του κλάδου, χωρίς τακτικισμούς, υστεροβουλίες και εξαρτήσεις και χωρίς απαραίτητα να συμφωνούν με το σύνολο της άποψής μας, εκτίμησαν την καθημερινή, κοπιαστική δουλειά που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, παρεμβαίνοντας σχεδόν σε όλα τα σχολεία του νομού, αλλά και την προσπάθεια το δυναμικό αυτό να συζητά και να συνεννοείται ανοιχτά και δημοκρατικά. Επίσης το αποτέλεσμα αναδεικνύει την καταγγελία – καταδίκη των «δίδυμων πύργων» του υποταγμένου συνδικαλισμού, που τους μίκρυνε το μπόι.       ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΣ

Παρά το γεγονός ότι την πλειοψηφία στο ΔΣ (5 έδρες στις 9) έχουν τα δίδυμα στηρίγματα της αδράνειας και της υποταγής (ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ), αποφασίσαμε στις κρίσιμες αυτές στιγμές να διεκδικήσουμε τη θέση του προέδρου του Δ.Σ., καθώς και άλλες θέσεις στο προεδρείο, επιχειρώντας έτσι να σηματοδοτήσουμε την αλλαγή πορείας στα συνδικαλιστικά πράγματα του σωματείου μας και προσπαθώντας να κάνουμε πράξη την ανασυγκρότηση της ΕΛΜΕ.
Δηλώνουμε:
·        Δεν πρόκειται να μπούμε σε κανενός είδους συναλλαγές (ψήφισέ με, να σε ψηφίσω)
·        Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε για καμιά θέση στο προεδρείο ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ.
·        Δεν πρόκειται να γίνουμε μαριονέτες σε σχέδια τους. Αν προσπαθήσουν οι δυνάμεις αυτές να μας εκθέσουν ψηφίζοντας στο ΔΣ θέσεις που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του κλάδου, εμείς θα απευθυνθούμε στο σύνολο των καθηγητών της ΕΛΜΕ, καλώντας αμέσως Γενική Συνέλευση.
·        Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του «αντιπροσωπευτικού προεδρείου», που παραγνωρίζει τη συγγένεια θέσεων και προγραμμάτων ανάμεσα στις διαφορετικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό χώρο.

Με βάση την αρνητική στάση που έχει η ΕΣΑΚ απέναντι στα μνημόνια και τις συνέπειές τους, την καλούμε να συγκροτήσουμε από κοινού προεδρείο, καθώς πιστεύουμε ότι η παρουσία της σ’ αυτό  και ο συντονισμός της δράσης μας θα συμβάλει θετικά στην προάσπιση των συλλογικών μας συμφερόντων. Δεν είναι ώρα για περιχαρακώσεις και αποφυγή κοινής δράσης μέσα στο σωματείο.

Τέλος, όπως έχουμε δεσμευτεί προεκλογικά, θα ισχύσει η περιοδικότητα για τους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας στο Δ.Σ, οι οποίοι μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα θα αντικατασταθούν από τους επόμενους εκλεγμένους του σχήματος. Θέλουμε έτσι να σηματοδοτήσουμε την αναγκαιότητα να τερματιστεί ο διαχωρισμός μεταξύ συνδικαλιστών και συναδέλφων. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ